"Προδότης..."

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Η ΕΕ θα διαθέσει 700 εκατομμύρια ευρώ για να «μονιμοποιηθούν» οι πρόσφυγες στην Ελλάδα!

ImageHandler-768x428.jpg
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να διαθέσει έως και 700 εκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τρία έτη, ως ανθρωπιστική βοήθεια κυρίως για την Ελλάδα, στην οποία στοιβάζονται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στην κεντρική Ευρώπη, αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.
Σύμφωνα με το σχέδιο, που θα τεθεί επίσημα στους Εταίρους την Τετάρτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κονδύλια της ΕΕ θα χρησιμοποιηθούν για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις εντός της Ένωσης.

Επί του παρόντος οι περισσότεροι πρόσφυγες προέρχονται από ζώνες συγκρούσεων στην Αφρική και την Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τρεις Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Επί του παρόντος, ο προϋπολογισμός και το προσωπικό των χωρών μελών θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε περιορισμένο βαθμό για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων εντός της ΕΕ, κυρίως για τον συντονισμό της διμερούς βοήθειας που αποστέλλεται από άλλες χώρες της ΕΕ σε ένα κράτος μέλος που βρίσκεται σε κίνδυνο, για παράδειγμα, όταν υπάρχει ένας σεισμός ή άλλη φυσική καταστροφή.

Στην τελευταία τους συνάντηση στις Βρυξέλλες, στις 19 Φεβρουαρίου, οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν ότι θα ήταν «απαραίτητο να τεθεί τώρα σε εφαρμογή σχέδιο της ΕΕ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο εσωτερικό της, σε συνεργασία με οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία, για να στηριχθούν χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλο αριθμό προσφύγων και τους μετανάστες, όπως η Ελλάδα .

Το όργανο θα χρειαστεί μόνο την έγκριση των κρατών μελών της ΕΕ , καθώς η όλη προσπάθεια βασίζεται σε διατάξεις της ΕΕ που δεν απαιτούν την συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την ίδια στιγμή συνοριακοί περιορισμοί έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την Αυστρία και όλες τις βαλκανικές χώρες, με άμεσο αποτέλεσμα να επιταχυνθεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής επιτροπής Jean-Claude Juncker υποσχέθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα 500 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να βοηθηθεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την επικείμενη ανθρωπιστική κρίση.

Έλληνες αξιωματούχοι όμως εκτιμούν ότι οι δαπάνες που σχετίζονται με την κρίση της μετανάστευσης, με δεδομένη την πιθανότητα παρουσίας πολλών χιλιάδων μεταστάν στη χώρα, θα φτάσει το 1 δις € μόνο φέτος.

pentapostagma.gr

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες