"Προδότης..."

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Όταν ο Πούτιν χαμογελά, ξέρει γιατί το κάνει..

Υπάρχει ένας δείκτης στα οικονομικά της χώρας ο οποίος φαίνεται πως τα πάει καλά, κι αυτός είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τον Βλαντίμιρ Πούτιν: Τα νομισματικά αποθεματικά της χώρας.
Η κεντρική τράπεζα κατέχει αποθεματικά ξένων νομισμάτων και χρυσό ύψους 379 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της 19ης Φεβρουαρίου. Τα αποθεματικά επέδειξαν άνοδο 29 δισ. δολαρίων από τα χαμηλά τους επίπεδα τον Απρίλιο.

Τη στιγμή που η Κίνα και η Σαουδική Αραβία έχουν ξοδέψει δεκάδες δισεκατομμυρίων δολαρίων για να προασπίσουν τα νομίσματά τους, η κεντρική τράπεζας στη Μόσχα δεν έχει παρέμβει καθόλου. Μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια παρέμβασης το 2014, όπου και ξόδεψε 67 δισ. δολάρια για να εξισορροπήσει το νόμισμα, η Ρωσία δεν έχει ξοδέψει τίποτα για να υποστηρίξει το ρούβλι. Αντιθέτως, αγόρασε ξένα νομίσματα την άνοιξη.
Ο Πούτιν και οι ρυθμιστές του ενισχύουν τα αποθέματα τους εν μέσω πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των ευρωπαϊκών κυρώσεων που έχουν πλήξει τη χώρα. Η ισοτιμία, η οποία κάποτε αποτελούσε νούμερο ένα μέλημα της κυβέρνησης, θυσιάστηκε λόγω της πτώσης του πετρελαίου. Τα έξοδα από το κρατικό ταμείο πλούτου της Ρωσίας, η πλειονότητα του οποίου μετρά ως προς τα κεφάλαια της κεντρικής τράπεζας, διαχειρίστηκε έτσι ώστε να μην υπάρξει ζημία.
Το πείραμα αντικατοπτρίζει την πίστη του Πούτιν πως ο χρυσός και το νόμισμα στην τράπεζα είναι οι καλύτεροι τρόποι για να διαφυλαχθεί η οικονομική ανεξαρτησία της Ρωσίας.
Πηγή

Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες