"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

2016-03-03_072940.png
Η Σαουδική Αραβία δεν είναι καθόλου κράτος. Είναι μια ασταθής επιχείρηση τόσο διεφθαρμένη που μοιάζει με μια εγκληματική οργάνωση, και οι ΗΠΑ θα πρέπει να προετοιμαστούν για την ''επόμενη μέρα''.

Από Sarah Chayes ALEX ο de Waal
Ο Alex de Waal είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Ιδρύματος Ειρήνης και της έρευνας καθηγητής στο Fletcher School του νόμου και της διπλωματίας του Πανεπιστημίου Ταφτ.

H Sarah Chayes είναι ανώτερος συνεργάτης στο δημοκρατίας και του κράτους δικαίου και Προγράμματα Νότια Ασία στο Carnegie Endowment για τη Διεθνή Ειρήνη. Είναι ο συγγραφέας των κλεφτών του κράτους: Γιατί διαφθορά απειλεί την παγκόσμια Ασφαλείας .
____________

 –
Για μισό αιώνα, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ΗΠΑ πολιτικής στη Μέση Ανατολή. Μια εγγυημένη προμήθεια πετρελαίου έχει αγοράσει μια εγγυημένη παροχή ασφάλειας. Αγνοώντας αυταρχικών πρακτικών και την εξαγωγή των Ουαχάμπι εξτρεμισμού..

Στην πραγματικότητα, η Σαουδική Αραβία δεν είναι κράτος. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το περιγράψει κανείς: ως πολιτική επιχείρηση με ένα έξυπνο, αλλά τελικά μη βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, είναι τόσο διεφθαρμένη ώστε να μοιάζει με μια ολοκληρωμένη εγκληματική οργάνωση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν μπορεί να υπάρχει για πολύ ακόμα. Η ΗΠΑ άρχισε να σχεδιάζει την κατάρρευση της Σαουδικής Αραβίας.

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες