"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Συρία: Οι ΗΠΑ στήνουν βάσεις εκεί που θα γίνει το νέο Κουρδιστάν - Η Τουρκία ενισχύει τα σύνορα.

Image
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Συρία, όσον αφορά το κουρδικό ζήτημα. Όλα δείχνουν ότι οι προετοιμασίες για την ίδρυση του νέου κράτους, με αμερικανική "προστασία" είναι εντατικές. Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου  επικαλούμενος την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, δημοσιογραφικό όργανο του Ερντογάν, οι Αμερικανοί αγοράζουν εκατοντάδες εκτάρια γης στο συριακό έδαφος, στην περιοχή του Κομπάνι, στα σύνορα με την Τουρκία, με σκοπό τη δημιουργία εκεί στρατιωτικής βάσης και αεροδρομίου.
Παράλληλα, όπως έγραψε το Onalert.gr oι Κούρδοι δημιουργούν νέο στρατό της αυτόνομης περιοχής. Κουρδικό δημοσίευμα της Ροτζάβας (βόρεια Συρία) αναφέρει ότι οι Κούρδοι άρχισαν τη δημιουργία ενός στρατού προκειμένου να προστατεύσει την ‘περιοχή της Ομοσπονδίας’ που έχουν ανακηρύξει. Ο ‘στρατός’ φέρει την ονομασία «Δυνάμεις Προστασίας της Αυτονομίας» και σε αυτόν κατατάσσονται οι νέοι Κούρδοι οι οποίοι θα περάσουν ένα στάδιο εκπαίδευσης εννέα μηνών.

Σύμφωνα με όσα γράφει η τουρκική εφημερίδα yenisafak οι Αμερικανοί αγόρασαν εκτάσεις στη βόρεια Συρία από το κουρδικό PYD, γεγονός που, εκ των άλλων, σημαίνει πως οι Κούρδοι θα κέρδισαν κάποια ανταλλάγματα πέραν των χρημάτων που υπολογίζονται στα 750-800.000 δολάρια.

Επικαλούμενη συριακές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι συνολικά οι Αμερικανοί αγόρασαν έκταση 1200 στρεμμάτων. Οι Αμερικανοί κατασκευάζουν στρατιωτική βάση κοντά στο χωριό Σεχμπέτ, νότια του Κομπάνι, ενώ η αμερικανική αεροπορία θα κατασκευάσει βάση σε απόσταση 20 χλμ. της πρώτης στο χωριό Χαράμπ Ισκ.

Οι Κούρδοι παραχώρησαν μια έκταση 400 ακόμα στρεμμάτων δωρεάν στους Αμερικανούς, σε ένδειξη καλής θέλησης, σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα. Εκεί θα δημιουργηθεί και τρίτη αμερικανική βάση εντός της ελεγχόμενης από τους Κούρδους περιοχής.

Η περιοχή αυτή εκτείνεται μάλιστα μεταξύ Κομπάνι και ποταμού Ευφράτη και απέχει μόλις 21 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα. Οι εν λόγω εξελίξεις έχουν ιδιαίτερη σημασία εκτιμά ο Μιχάλης Ιγνατίου, επειδή:
  • Πρώτον η κατασκευή αμερικανικών βάσεων στις κουρδικές περιοχές που ελέγχει το PYD-YPG, που οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατικές οργανώσεις, απαγορεύει ουσιαστικά στην Άγκυρα να επιχειρήσει νέα στρατιωτικά πλήγματα στην περιοχή.
  • Δεύτερον και ακόμα σημαντικότερο η εξέλιξη αυτή εξουδετερώνει πλήρως τη χρησιμότητα της τουρκικής βάσης του Ιντσιρλίκ και κατ’ επέκταση περιορίζει και την γεωπολιτική αξία της Τουρκίας αναφορικά με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συντρίβοντας οριστικά τα ηγεμονικά σχέδια της νεοθωμανικής ηγετικής ομάδας της Άγκυρας, ενώ παράλληλα αποκτούν δικό τους έρεισμα στην περιοχή ελέγχοντας της εξελίξεις και τη ρωσική εμπλοκή εκεί.
Την ίδια ώρα, η Τουρκία αύξησε τα άρματα μάχης και τα οβιδοβόλα στα σύνορα με Συρία. Ο τουρκικός στρατός έχει αυξήσει τον αριθμό των αρμάτων μάχης και των οβιδοβόλων στα σύνορα με τη Συρία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ και μεταφράζει στα ελληνικά echedoros-a.gr

Τα μέτρα αυτά λαμβάνονται μετά τους συχνούς βομβαρδισμούς από το συριακό έδαφος κατά της συνοριακής τουρκικής πόλης Κίλις.

Στην πόλη αυτή της νότιας Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα έπεσαν πέντε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Συρίας, που είχαν ως επακόλουθο το θάνατο πέντε Τούρκων πολιτών.

Το τουρκικό πυροβολικό άνοιξε πυρ τότε σε αντίποινα κατά θέσεων των εξτρεμιστών του ‘ισλαμικού κράτους’.

Το Κίλις έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Τούρκους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εκεί ο Τούρκος Στρατάρχης παρουσίασε τη νέα στολή παραλλαγής των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων η οποία κατά τα λεγόμενά τους  κάνει αόρατο τον στρατιώτη από τους δορυφόρους.

Επίσης πρόκειται για την πειροχή που φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και έχει προταθεί για Νόμπελ Ειρήνης. Από την περιοχή οι Τούρκοι επιχειρούν κατά των Κούρδων της Συρίας.
http://www.onalert.gr

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες