"Προδότης..."

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Νύχτα χάους στα Σκόπια, εισβολή διαδηλωτών στο προεδρικό μέγαρο

upl570eab80a1819.jpg
Χάος επικράτησε αργά το βράδυ στο κέντρο των Σκοπίων όταν διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία κατά του προέδρου της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, συγκρούσθηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, εισέβαλαν στο γραφείο του προέδρου της δημοκρατίας και προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο που στεγάζει το υπουργείο δικαιοσύνης.

 Οι περίπου 3.000 διαδηλωτές ειχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης από νωρίς το απόγευμα. Εκαιγαν αφίσες του προέδρου της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την χάρη που Γκιόργκι Ιβανόφ απένειμε προ ημερών σε 58 πολιτικούς που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, μια κίνηση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων ακόμη και στις Βρυξέλλες.

Μια ομάδα διαδηλωτών κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να πλησιάσει στο προεδρικό μέγαρο εκσφενδονίζοντας προς αυτό φωτοβολίδες. Ορισμένοι από αυτούς κατάφεραν να μπουν στο γραφείο του Ιβανόφ και να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές πριν προλάβει η αστυνομία να ανασυνταχθεί και να τους βγάλει έξω.

Δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα επεισόδια αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και πολλοί συλληφθέντες.
thetoc

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες