"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Αυτό που έγινε χθες στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν "κολλάει" - Δείτε γιατί

xrimatistiria%2B15-4.jpg
Το Ελληνικό χρηματιστήριο, όπως ΟΛΑ τα χρηματιστήρια του κόσμου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διεθνή συγκυρία.  Όταν πέφτουν τα χρηματιστήρια σε όλον τον πλανήτη πέφτει και το ΧΑΑ. Χθες όμως έγινε το παράδοξο.
Ενώ τα χρηματιστήρια σχεδόν ολόκληρου του πλανήτη έκλειναν με αρνητικά πρόσημα το ΧΑΑ έκλεισε με τρομακτική άνοδο.

Τα Μέσα Ενημέρωσης και κάποιοι αναλυτές είπαν ότι αυτό οφείλεται στις δηλώσεις του Ντράγκι, όπου μεταξύ των άλλων συμπεριέλαβε τις Ελληνικές Τράπεζες στην ποσοτική χαλάρωση σε ποσά ύψους περίπου 1 δις ευρώ.

Στην ουσία η επέκταση του QE και τα ομόλογα του EFSF προσφέρει έμμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών, από την οποία οι τράπεζες, μπορούν να κερδίσουν,από την πώλησης των ομολόγων, 800 – 1 δισ. ευρώ. Εφόσον αυτό πραγματοποιηθεί μειώνεται σημαντικά και η εξάρτηση των τραπεζών απο τον μηχανισμό επείγουσας ρευστότητας (ELA).

Προσέξτε τώρα όμως να δείτε το "κουλό της υπόθεσης". Τα ομόλογα έκδοσης EFSF που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες ανέρχεται σε περίπου 37 δισ. ευρώ και από αυτά μόνο το 1 θα "αποσυμφορηθεί".

Οι τράπεζες χρωστάνε συνολικά περίπου 160 δις, οπότε το 1 δις είναι σταγόνα στον ωκεανό, για την ακρίβεια είναι το 0,68% επί του συνολικού χρέους (αν είναι 160δις, γιατί υπάρχει κάποιες φωνές που μιλάνε για υπερπολλαπλάσια νούμερα).
xrimatistiria%2B15-4%2Bellas.jpg
Εντάξει η πράξη του Ντράγκι σίγουρα είναι προς τη θετική κατεύθυνση και λογικό ήταν να δώσει μια ώθηση στο χρηματιστήριο. Αλλά ώθηση της τάξης του 17% άνοδο που είδαν κάποιες τράπεζες  και 4, 86 του γενικού δείκτη, να μας συγχωρέσουν αλλά είναι παράλογο, την ώρα μάλιστα που την Τρίτη υπάρχει κίνδυνος - ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΙΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΟΥΑΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ - να δούμε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό στερέωμα να σείεται ...
   
Πηγή

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες