"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

Μήπως να ζητήσουμε την άδεια της τράπεζας για το αν θα ζήσουμε;

Τους τελευταίους μήνες, γίνεται πολύς λόγος παντού, για την Εθνική μας ταυτότητα. Με τον όρο «Εθνική ταυτότητα» αποκαλούμε τα κοινά χαρακτηριστικά ενός λαού. Στην Αρχαία Ελλάδα αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά ήταν 4. Το ωμαιμον, το ωμόγλωσσον, το ωμότροπον και το ωμόθρησκον. Με άλλα λόγια, το ίδιο αίμα, η ίδια γλώσσα, η Ελληνική, τα ίδια ήθη και έθιμα και η ίδια θρησκεία. Στις μέρες μας, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν μπει στο στόχαστρο εκείνων που κατευθύνουν τον πλανήτη, και προσπαθούν να τα αλλοιώσουν και αν είναι δυνατόν να τα εξαφανίσουν. 
Ο Ελληνισμός βάλλεται.

Πρόκειται για ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο, και καλούμαστε όλοι εμείς να προστατεύσουμε αξίες που της βρήκαμε από τους πρόγονούς μας. Καλούμαστε να προστατεύσουμε την γλώσσα μας, ενώ καθημερινά χρησιμοποιούμε σχεδόν 500 λέξεις, όταν στο σύνολο της Ελληνικής γλώσσας, καταμετρημένες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια υπάρχουν 90 εκατομμύρια διαφορετικές Ελληνικές λέξεις, κάποιες από τις οποίες έχουν κοινή σημασία. Καλούμαστε να προστατεύσουμε τα κοινά ήθη και έθιμα όταν στο βωμό του μοντερνισμού δεν τηρούμε σχεδόν κανένα. Οσα τηρούμε είναι με αφορμή την Εκκλησία, και τα οποία υπάρχουν για να προσθέτουν κενά στον εργασιακό μας βιασμό. Καλούμαστε να προστατεύσουμε την κοινή μας θρησκεία που είναι η Ορθοδοξία, όταν λίγοι στις μέρες μας έχουν ανοίξει το Ευαγγέλιο, έχουν διαβάσει τι ακριβώς είπε Ο Χριστός, τηρούν την νηστεία, συμμετέχουν στο μυστήριο της Αγίας Κοινωνίας, πάνε και παρακολουθούν όλη την λειτουργία των Χριστουγέννων και της Ανάστασης και κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνει πράξη το «Αγαπάτε Αλλήλους».
Με άλλα λόγια, είμαστε ένας λαός σε σύγχυση, με άποψη για όλα, με ρητορική αλλά με απουσία πράξης και προσπάθειας. Φυσικά όχι με αποκλειστική δική μας ευθύνη, όπως προανέφερα ο Ελληνισμός είναι κατά την ταπεινή μου άποψη ο νούμερο ένα στόχος!
Απλά, αντί να αντιστεκόμαστε, επιτρέπουμε πολλά!
Αφορμή για όλα αυτά που σας λέω, στάθηκε η απόφαση ενός συνανθρώπου μας, να ζητήσει την δική μας βοήθεια για να καταφέρει να παντρευτεί!
Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να ακούμε Ανθρώπους να ζητούν την δική μας ευγενική συνδρομή για να καταφέρουν να ζήσουν, για να καταφέρουν να πληρώσουν το ρεύμα τους, για να καταφέρουν ενδεχομένως να σώσουν ζώα που κάποιοι τα τραυμάτισαν κ.λπ. Ηρθε λοιπόν η στιγμή που κάποιος από εμάς αποφάσισε να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο και επειδή ο μικρός μισθός που παίρνει ίσα που φτάνει για να ζήσει εκείνος, με τη γυναίκα του και το παιδί τους, βάζει στην άκρη κάθε ντροπή και λέει σε όλους εμάς, βοηθήστε με να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.
Να σας πω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα γράψουμε όπου το δούμε να προβάλετε σαν θέμα, σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, κάθε λογής εξυπνάδα του τύπου «Τώρα ζητάς χρήματα να παντρευτείς, και μετά τα ζητάς πάλι χρήματα να πάρεις διαζύγιο» ή «Εγώ δεν χρηματοδοτώ το κρέμασμα κανενός» ή ακόμα και το «Πας στο δημαρχείο και σε 30 λεπτά έχεις παντρευτεί και έχεις γλυτώσει και τα έξοδα».
Και σας ρωτάω, αυτή την απάντηση πρέπει να δώσουμε εν έτη 2016, όταν από κάθε μεριά βάλλεται ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία; Αντί να πούμε, ένας από εμάς, ένας συνάνθρωπος μας δηλώνει πως «Εγώ δεν μπορώ να κάνω πολιτικό γάμο γιατί εγώ έχω Θεό», και αντιστέκεται σε κάθε λογής κονιορτοποίηση της Εθνικής μας ταυτότητας, της θρησκείας μας; Αντί αμέσως να σταθούμε δίπλα του, έχουμε και διάθεση για πλάκα σε κάτι που σε λίγο καιρό δεν θα είναι καθόλου αστείο;
Και ρωτάω πάλι, μήπως είναι ψέμα πως στην Ελλάδα του 2016 που κάνουμε όλοι φορολογικό τουρισμό με αποτέλεσμα κάποιος να μην μπορεί να αποταμιεύσει άνετα χρήματα για να παντρευτεί;
Μήπως είναι η μόνη οικογένεια που εργάζεται μόνο ο ένας από τους 2 γονείς; Μήπως είναι ο μόνος που εργάζεται σχεδόν όλη την ημέρα σαν σκυλί για να πάρει έναν βασικό μισθό με πρόσχημα την κρίση;
Μήπως είναι ο μόνος Ελληνας που εργάστηκε και έτυχε να πέσει σε αλήτες εργοδότες που πήραν προϊόν αλλά δεν τον πλήρωσαν ποτέ ενώ οι ίδιοι έκαναν πολυτελή ζωή;
Που είναι λοιπόν το παράλογο στο γεγονός πως ένας από εμάς ζητά τη δική μας συνδρομή σαν κοινωνία για να καταφέρει να περάσει το κατώφλι της εκκλησίας και να τελέσει το μυστήριο του γάμου ενώπιον Θεού και Ανθρώπων;
Που είμαστε όλοι εμείς να του πούμε προσφέροντάς του 3-5 ευρώ, «Η ώρα η καλή ρε Ελληνα! Στείλε φωτό του γάμου αδερφέ!»;
Που είμαστε όλοι εμείς να του πούμε, ένα μεγάλο πως όλοι εμείς είμαστε εδώ και σε αυτό το αίτημα; 
Που είμαστε όλοι εμείς που δίνουμε μάχες κάθε μέρα για την Εθνική μας ταυτότητα και όταν βλέπουμε έναν νέο Ανθρωπο να επιμένει πως θέλει να κάνει θρησκευτικό γάμο εμείς να του προτείνουμε αυτό που ρίχνει νερό στον μύλο της Νέας τάξης πραγμάτων συμβουλεύοντας τον να πάει να παντρευτεί στον δήμαρχο;;;
Λες και δεν γνωρίζουμε πως σε αυτή τη χώρα εν έτη 2016 χρήματα έχουν μόνον οι πλούσιοι που κάθε μέρα γίνονται και πλουσιότεροι με αφορμή την οικονομική κρίση, οι μετανάστες και οι Βουλευτές! Είναι ντροπή να μαζεύουν χρήματα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, κόμματα που έθαψαν κυριολεκτικά την Ελλάδα, κάνοντας και καλά ψηφοφορίες για προέδρους ή ζητώντας την δική μας συνδρομή, ποιοι, όλοι αυτοί που έκαναν εμάς και τα παιδιά μας να μην έχουμε μέλλον και να ζούμε στην ανέχεια! Κι όμως, ο κόσμος τους στήριξε κατά χιλιάδες!!!
Οχι, δεν είναι αυτοί που χρηματοδοτούν τα κόμματα που μας έριξαν στα βράχια, που μας φέσωσαν, που μας πούλησαν, οι πραγματικοί Ελληνες κι εμείς οι σκάρτοι. Μπορούμε αν στηρίξουμε ο ένας τον άλλον να κρατήσουμε ψηλά την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο τα ιερά χώματα, τα κύματα, ο Ηλιος αλλά είναι κυρίως η αλληλεγγύη και η φιλοξενία, το ζεστό χαμόγελο και το κέφι! Λέξεις που τις ξεχάσαμε και τις ακούμε μόνο σε «πλαστικές» διαφημίσεις!
Εμείς είμαστε η Ελλάδα, και μέσα μας κρύβουμε την Ελλάδα που θέλουμε και που θα παραμείνει, μετά την καταιγίδα! Είμαι σίγουρος πως αν 600 από τους χιλιάδες που διαβάζουν καθημερινά τα «Κατοχικά Νέα» προσφέρουν σε αυτό το παλικάρι από 3-5 ευρώ, θα καταφέρει να συλλέξει ένα σημαντικό ποσό, έτσι ώστε να μπει στην εκκλησία όχι ως επαίτης αλλά με τη δική μας χορηγία, με τη δική μας ανώνυμη ή επώνυμη στήριξη, τη στήριξη του απλού κόσμου που γνωρίζει τι σημαίνει μυστήριο. Γιατί όταν βοηθάς κάποιον που δεν γνωρίζεις κάνεις μυστήριο και Ο Θεός Θα στο Επιστρέψει!
Ξέχωρα όμως από την θρησκευτική σημασία, εγώ δεν μπορώ να δεχθώ αυτός ο Ανθρωπος να πάει να ζητήσει τη στήριξη της Τράπεζας, που δεν υπάρχει περίπτωση να του χορηγήσει δάνειο αλλά και αν ακόμα το κάνει θα του πιεί το αίμα! Δεν μπορώ να ανεχθώ, πως δεν βρήκαμε να του πούμε μια καλή κουβέντα, μια ευχή, αλλά αναλωθήκαμε σε έξυπνες απαντήσεις και πλάκα, όταν για να ζητά τη συνδρομή μας, πάει να πει πως η ζωή του δεν έχει καθόλου πλάκα. Δεν μπορώ να ανεχθώ, πως δεν θα παντρευτεί με Ορθόδοξο θρησκευτικό γάμο γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα μιας και η Ευρωπαϊκή ενωση, η κυβέρνηση και οι Τράπεζες έχουν πάψει να δίνουν χρήματα με το πρόσχημα της λιτότητας ενώ μας ληστεύουν καθημερινά για να σώσουμε το τραπεζικό σύστημα και τις φούσκες τους! Μήπως να ζητήσουμε και την άδεια της τράπεζας για το αν θα κάνουμε παιδιά; 
Για το αν θα γεννιούνται Ελληνες; 
Για το αν θα παντρεύονται οι Ελληνες στην Εκκλησία ή θα κάνουν τα κατάπτυστα σύμφωνα συμβιώσεως που ψήφισαν οι γνωστοί «Ναι σε όλα» Βουλευτές μας;
Τέλος! Πρέπει επιτέλους να δείξουμε πως σε αυτή τη χώρα χρήματα δεν υπάρχουν μόνο για τους Μετανάστες, τους Βουλευτές, τα κόμματα αλλά υπάρχουν και για έναν από εμάς που αρνείται να προδώσει τις παραδώσεις που βρήκε από τους προγόνους του!
Μήπως και η Μητέρα μας ή η γιαγιά μας δεν παντρεύτηκαν σε καιρούς φτώχειας και ανέχειας; Νομίζεται πως είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια; Ντροπή είναι να μπορείς να κάνεις το ελάχιστο κι όμως να το αρνείσαι γυρίζοντας την πλάτη υποκρινόμενος πως αυτή η Ελλάδα, η Ελλάδα που χρειάζεται τη βοήθειά σου δεν υπάρχει!
Ενα ποτό λιγότερο, ένα πακέτο τσιγάρα λιγότερο, ένα λούσο λιγότερο, να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας, για να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με χαμόγελο και μια θερμή αγκαλιά προς όλους όσους στήριξαν ή όχι την προσπάθειά του! Οχι όσοι δεν μπορούν!!! 
Επαναλαμβάνω, τα «Κατοχικά Νέα» έχουν χιλιάδες επισκέψεις καθημερινά, μόνον όσοι μπορούν, ας προστρέξουν, και ας βοηθήσουν όπως μπορούν! Οι υπόλοιποι ας μοιράσουμε αυτό το άρθρο ή την σελίδα του, και να είσαστε σίγουροι πως και αυτή η βοήθεια μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη! Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αν δεν μπορούμε εμείς οι Ελληνες, τότε κανένας δεν μπορεί!
Πατώντας στην παρακάτω εικόνα, θα δείτε την σελίδα του παλικαριού, ας τον εντυπωσιάσουμε μέσα από την καρδιά μας
https://www.youcaring.com/efstratios-kontelis-545165
Marriage_Katohika_Link

-Στρατης
Υ.Γ. Μοιράστε το σας παρακαλώ όσο περισσότερο μπορείτε!

 Κατοχικα Νεα

 Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες