"Προδότης..."

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

ΝΑΤΟ. ΜΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ

Του Πέτρου Χασάπη
Το ΝΑΤΟ ξεκίνησε ως όργανο των επιδιώξεων των ΗΠΑ και σήμερα έγινε το στρατιωτικό όργανο των επιδιώξεων και των σχεδίων της διεθνούς οικονομικής ελίτ, προκειμένου να εξαπλώσει και να εδραιώσει την παγκοσμιοποίηση.

Από το καταστατικό του, το ΝΑΤΟ δεν έχει τη δυνατότητα οποιασδήποτε θεσμικής παρέμβασης σε διαφωνίες ή πόλεμο μεταξύ χωρών-μελών του. Σε τι λοιπόν χρησιμεύει σε μας το ΝΑΤΟ, όταν δεν μπορεί να μας προστατέψει από την Τουρκία; Μια υγιής συμμαχία, το πρώτο που επιδιώκει είναι η εσωτερική συνοχή και ασφάλεια των μελών της έναντι αλλήλων και μετά η ασφάλεια των μελών του από εξωτερικό κίνδυνο.
Τι να την κάνουμε λοιπόν εμείς αυτή τη συμμαχία, όταν το ΝΑΤΟ αφενός δεν αναγνωρίζει ούτε εγγυάται τα σύνορά μας απέναντι στις διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, αλλά και ούτε θα μας προστατεύσει σε περίπτωση πολεμικής επίθεσης από πλευράς της Τουρκίας;
Αν τώρα κάποιοι πουν πως αν βγούμε από το ΝΑΤΟ θα υπάρξει αντεκδίκηση ή θα βάλουν την Τουρκία να μας σκοτώσει, τότε ακόμα χειρότερα, αυτό δεν είναι μια υγιής συμμαχία, αλλά καθόμαστε μέσα γιατί φοβόμαστε πως αν φύγουμε θα μας δείρουν.
hassapis-peter

 Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες