"Προδότης..."

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Για ότι αξίζει, να επιμένεις, να υπομένεις και να μην συμβιβάζεσαι

c1598b466fa9eebc3a5aeed01c623f6f
Γράφει η Μαρίνα Αβραάμ
Μην αρκείσαι σε τίποτα λιγότερο από αυτά που σου αξίζουν και μην συμβιβάζεσαι με τίποτα άλλο παρά μόνο με αυτά που αισθάνεσαι σημαντικά και τα θες με όλο σου το είναι.
Όταν θες κάτι πολύ, μην σταματάς να το διεκδικείς. Να δείχνεις το ενδιαφέρον, τις προθέσεις, τον έρωτα, την αγάπη σου. Μην πάψεις να το κυνηγάς και μην χάνεις την πίστη στον εαυτό σου. Αυτό που αισθάνεσαι μέσα σου, αυτό ακριβώς θα συμβεί και το ξέρεις. Το ένστικτο, δεν έχει απογοητεύσει ποτέ, κανέναν. Φτάνει να ακούς τη φωνή του, να μην την αγνοείς.

Όταν αισθάνεσαι πως θες κάτι, να το δείχνεις. Χωρίς όμως να γίνεσαι πιεστική, δεδομένη, τετριμμένο. Γιατί σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάνεις τον εαυτό σου. Δεν αξίζει να γίνεις θύμα ή να σε εκμεταλλεύονται.
Να βρίσκεις «δυνατούς» παίχτες που θα ευχαριστηθούν όσο κι εσύ τη διαδικασία, τους όρους, το «παιχνίδι». Και όταν αισθανθείς πως δεν γίνεται αυτό, ότι κάπου για κάποιον χάνεις όχι μόνο το εγώ αλλά και τον εαυτό σου, ζήσε το για λίγο αλλά στάσου και πάλι στα πόδια, στις δυνάμεις σου. Είναι η μόνη ήττα. Να χάνεις τον εαυτό σου…
Καμιά φορά αφήνουμε τον εαυτό μας να πέσει χαμηλά για ανθρώπους που τους έχουμε ψηλά. Για να συμβεί αυτό, για να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο, σημαίνει πως μας έκαναν να νιώσουμε ανασφάλεια. Σημαίνει πώς δεν συμπεριφέρθηκαν όπως μας αξίζει. Πώς, πιθανότατα κάτι άλλο υπάρχει στη ζωή τους και εσύ έρχεσαι, δεύτερη… Παρόλο που δεν είναι αγώνας δρόμου, δεν σου αξίζει να αισθανθείς κάτι τέτοιο. Ούτε κι εσύ, ούτε κανένας άλλος.
Τους παρακαλάς να επιστρέψουν πίσω για να τους δείξεις ότι τους συγχωρείς, ενώ αυτοί θα έπρεπε να ζητάνε  τη συγχώρεση σου. Αυτοί θα έπρεπε να επιδιώκουν κάτι περισσότερο. Πόσο χαζοί γινόμαστε κάποιες φορές…
Πάντοτε, δεχόμαστε τις συμπεριφορές που μας αξίζουν. Συνεπώς, την επόμενη φορά, αγάπησε περισσότερο τον εαυτό σου και αυτό θα εκπέμπεις και στους τριγύρω σου. Μπορεί ένας άντρας να μην σου συμπεριφερθεί σωστά, αλλά είναι στο χέρι σου να τον κάνεις να μετανιώσει για τον τρόπο που σε αντιμετώπισε. Πίστεψε στον εαυτό σου. Αγάπησε εσένα! Μάθε τα θέλω, τα μπορώ σου. Είσαι γυναίκα και δεν υπάρχει τίποτα που να είναι ακατόρθωτο!

Πηγή

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες