"Η γενοκτονία των ποντίων. Αφιερωμένο στη μνήμη των Ποντίων που χάθηκαν..."

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ! Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο που θα κρατήσουν στην εξουσία το ΣΥΡΙΖΑ

ekloges1.jpg
Μπορεί η κυβέρνηση να έχει προαναγγείλει αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ωστόσο όπως προκύπτει από τις υπάρχουσες πληροφορίες αυτό που θα προκύψει τελικά δεν θα έχει και μεγάλη σχέση με ό,τι υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το εκλογικό σύστημα που μαγειρεύει η κυβέρνηση θα προβλέπει ότι το πριμ θα μπορεί να δοθεί όχι στο πρώτο κόμμα, αλλά σε κόμμα που αθροιστικά συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό. Προϋπόθεση γι” αυτό είναι ότι τα κόμματα αυτά, αν και θα έχουν κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, θα έχουν δηλώσει από πριν ότι μετεκλογικά θα συνεργαστούν. Προφανώς, η συζητούμενη ρύθμιση είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και φιλοδοξεί να προσελκύσει και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Δεν αποκλείεται όμως η εν λόγω ρύθμιση να εξωθήσει και σε αντισυσπειρώσεις. Γιατί το Ποτάμι να μην δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα συνεργαστεί με τη ΝΔ; Μια τέτοια δέσμευση θα λειτουργούσε ως κίνητρο να παραμείνουν στο Ποτάμι ψηφοφόροι του που τώρα φλερτάρουν με την ιδέα να στραφούν στη ΝΔ για να διώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. Εκτός κι αν ευοδωθεί η προσπάθεια για σύμπραξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι, οπότε εκ των πραγμάτων θα αναδειχθούν σε απόλυτους ρυθμιστές.

Σε κάθε περίπτωση, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να έχει τελειώσει με τον εκλογικό νόμο έως τον Φθινόπωρο για να μπορεί να εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές.

crashonline.gr

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες