"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στο παλικάρι μας!"

Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΝ Γ' ΠΠ! Αποκλεισμός-σοκ της Ρωσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

russian-athlets47.jpg
Πολιτικοποιήση του αθλητισμού και "αθλητική" απομόνωση της Ρωσίας αποτελεί η απόφαση σοκ της IAAF. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, χωρίς τους Ρώσους αθλητές στίβου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του καλοκαιριού αλλά και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφού η IAAF διατήρησε την ποινή αποκλεισμού που τους έχει επιβάλει με βάση έρευνα γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου!
Πρόκειται για μια απόφαση πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά και εξοργιστική ενώ έχει προκαλέσει και την παρέμβαση του ίδιου του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.


Η ιστορία έχει ξεκινήσει με το Euro και όπως αναφέρουν πηγές από τη Μόσχα ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουν αναθεωρήσει τα σχέδια "ανάσχεσης"  της Ρωσίας περιλαμβάνοντας θρησκευτικά και αθλητικά ζητήματα δηλαδή προσπαθούν να πετύχουν την πλήρη γεωπολιτική απομόνωση της Ρωσίας....

Όπως αναφέραμε από την πρώτη στιγμή στόχος είναι να υφαρπάξουν το Μουντιάλ του 2018 από την Ρωσία...

Σε συνάντηση που έχουν σήμερα τα μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, αποφασίστηκε μετά από ψηφοφορία πως η Ρωσία δεν τήρησε τα προαπαιτούμενα που είχαν προβλεφθεί, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει.

Φυσικά αυτό αποτελεί μόνο μια πρόφαση.
Αφορμή η έκθεση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), η οποία έκανε λόγο για συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα και πραγματοποιήθηκε μετά από δημοσιογραφική έρευνα που πραγματοποίησε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD/WDR, με τίτλο

«Ο μυστικός φάκελος ντόπινγκ: Πώς η Ρωσία παράγει νικητές», το οποίο δημοσιοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2014.

Στις 8 Ιουνίου ακολούθησε το δεύτερο μέρος με τίτλο:

«Μυστικά του ντόπινγκ: Αναμέτρηση για τη Ρωσία», το οποίο περιελάμβανε στιγμιότυπα και μαρτυρίες, που αποδείκνυαν ότι ο αρχιπροπονητής δρόμων και βάδην, Βίκτορι Τσέγκιν, εξακολουθούσε να εμπλέκεται προπονώντας αθλητές.

Σε πρώτη φάση ο αποκλεισμός ήταν προσωρινός, με την προϋπόθεση ότι οι Ρώσοι θα έκαναν κινήσεις προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος της χώρας και η ακεραιότητα των αθλητών της. Αυτό πρακτικά σήμαινε να εναρμονιστούν με τον κώδικα αντιντόπινγκ της IAAF.

H εξοντωτική ποινή αφορούσε 4.027 Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι τους τελευταίους επτά μήνες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις.

Σε άρθρο της στους New York Times, η Ρωσίδα επικοντίστρια, Γελένα Ισινμπάγεβα τονίζει:

«Καταλαβαίνω ότι η IAAF πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα για την εξάλειψη του ντόπινγκ, αλλά νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο να απαγορεύσουν σε εμένα και στους άλλους «καθαρούς» αθλητές να αγωνιστούν».

Το ρωσικό υπουργείο Αθλητισμού έκανε έκκληση προς την διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να εκτιμήσει τις συνέπειες του αποκλεισμού της ρωσικής ομάδας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Το υπουργείο καλεί όλα τα μέλη της διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να εκτιμήσει ξανά τις επιπτώσεις του αποκλεισμού τις οποίες θα έχει τόσο στους Ρώσους αθλητές όσο και στον ρωσικό λαό όπως και σε άλλα μέλη της Ολυμπιακού κινήματος».

Από την πλευρά του ο υπουργός Αθλητισμού  Vitaly Mutko είπε:

Η απόφαση της IAAF ήταν αναμενόμενη και την είχαμε προβλέψει. Θα απαντήσουμε κατάλληλα.
 kerberos-hellas

 Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες