"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στις ευρωπαϊκές πεδιάδες μέσα σε ώρες με σχέδιο «κεραυνοβόλου πολέμου» του Πούτιν

http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2016/06/MAP-main-Recovered_2862805a-1.jpg
Οι τεράστιες συγκεντρώσεις  250.000 Ρώσων στρατιωτών κατά μήκος των δυτικών συνόρων της Ρωσίας που έχουν υλοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, ανησυχούν έντονα τους επιτελεί του ΝΑΤΟ και τους συμμάχους,  ότι αποτελούν προοίμιο για άλλη μια επιχείρηση «τύπου Κριμαίας», αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα μιας αιφνιδιαστικού τύπου  ρωσικής επίθεσης , ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας Juozas Olekas είπε: «Δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε … Θα μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα και στη συνέχεια να εισβάλουν στην Βαλτική μέσα σε ώρες».
Σε συνάντηση αυτή την εβδομάδα, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αναμένεται να συμφωνήσουν στην αποστολή δυνάμεως 4000 ανδρών στην Βαλτική σε μια κλιμάκωση της καταστάσεως στην περιοχή.
Βρετανία, ΗΠΑ και Γερμανία πρόκειται να μετακινήσουν επίλεκτες  μονάδες με  περίπου 1.000 στρατιώτες η κάθε μία, ενώ ο  Καναδάς θα είναι ο τέταρτος της παρέας.

Οι χώρες όμως της περιοχής (Λιθουανία, Λετονία και Εσθονία) φοβούνται   ότι τα τρέχοντα σχέδια  ανάπτυξης δυνάμεων του ΝΑΤΟ δεν θα αποτρέψουν πραγματικά μια μαζική επίθεση από την Ρωσία, λόγω του μικρού αριθμού των δυνάμεων αυτών.

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικές ασκήσεις στα σύνορα των χωρών της Βαλτικής,  συγκεντρώνοντας σε χρόνο ρεκόρ 100.000 στρατιώτες, σύμφωνα με τον Δανό  συνταγματάρχη Jakob Søgård Larsen, ο οποίος ηγείται δύναμης του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία.
Οι Λιθουανικές αρχές έχουν επίσης κατηγορήσει τη Ρωσία ότι προσπαθεί να εξαγοράσει Λιθουανούς  στρατιώτες και  ανθρώπους των επιχειρήσεων για να γίνουν κατάσκοποι για λογαριασμό του Κρεμλίνου, καθώς επίσης ισχύει και το γεγονός ότι οι Ρώσοι εκφοβίζουν διπλωμάτες ενώ προβαίνουν σε  εκτενείς  επιχειρήσεις παραπληροφόρησης στο Διαδίκτυο και την τηλεόραση.
Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν προειδοποιήσει ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί της ασκήσεις αυτές για να συγκεντρώσει  στρατεύματα κατά  μήκος της ανατολικής πλευράς της Ευρώπης.
Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει μετακινήσει  στον  δυτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ «χιλιάδες στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων  μηχανοκίνητων ταξιαρχιών πεζικού,  πεζοναυτών, στρατιωτικών αεροσκαφών, συστημάτων  αεράμυνας, και σύγχρονων  και  μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων , καθώς και  εκατοντάδων τεθωρακισμένων οχημάτων», σύμφωνα με την ιστοσελίδα  «Radio Liberty», βάσει γραπτής δήλωσης που έλαβε το πρακτορείο  από αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, ο οποίος επιθυμούσε να  διατηρηθεί η ανωνυμία του .

Πρόκειται για μια σαφή  κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η συνεχής μετακίνηση τακτικών δυνάμεων δεν έχει προσωρινό χαρακτήρα αλλά μόνιμο. Κάτι που «δείχνει» την περαιτέρω αύξηση της έντασης . Το μέλλον είναι άγνωστο και άκρως  δυσοίωνο ανάμεσα  σε ΗΠΑ και  Ρωσία.

pentapostagma.gr

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες