"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

ΒΕΤΟ στη συμφωνία Τελ Αβίβ - Αγκυρας από υπουργούς του Ισραήλ

13.jpg
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πριν καλά καλα οριστικοποιηθεί η επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Ισραήλ με την πρωτοβουλία του ίδιου του Ερντογάν και εμφανιστήκαν μεγάλες αντιδράσεις από ισραηλινής πλευράς και μάλιστα από υπουργούς της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοπεύουν να ασκήσουν βέτο στην συμφωνία αποκατάστασης των σχέσεων με την Τουρκία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, που αναδημοσιεύεται στον τουρκικό τύπο, δυο υπουργοί της ισραηλινής κυβέρνησης, η υπουργός Παιδείας, Natali Brennett και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ayelet Shaked θα προβάλλουν βέτο στην ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας Ισραήλ Τουρκίας.

Ιδιαίτερη αιχμηρή κατά της Τουρκίας εμφανίστηκε η Natali Brennett, υπουργός Παιδείας και αρχηγός του ισραηλινού κόμματος Habayit Hayehudi, που κατηγόρησε τον Ερντογάν σαν δικτάτορα, ρατσιστή και… μισογύνη.
lieberman.jpg
Εκείνο όμως που δίνει μεγάλη βαρύτητα στις αντιδράσεις των Ισραηλινών υπουργιών είναι η αντίθεση στην επαναπροσέγγιση Τουρκίας Ισραήλ από τον νέο υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, Avigdor Lieberman, γνωστό στην Τουρκία από μια χαρακτηριστική δήλωση του στο παρελθόν ότι αν ήταν στο χέρι του θα …εξαφάνιζε από προσώπου γης την Τουρκία.

Να δούμε τελικά τι συνέπειες θα έχουν αυτές οι αντιδράσεις κατά της Τουρκίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες