"Η γενοκτονία των ποντίων. Αφιερωμένο στη μνήμη των Ποντίων που χάθηκαν..."

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

Πατριαρχείο Μόσχας: Οριστικό ΟΧΙ στην «Πανορθόδοξη» της Κρήτης – Νέα Ιστορικά Δεδομένα στην Ορθόδοξη Εκκλησία – Αναμένονται δραματικές οι εξελίξεις!!!

Screenshot_37

Εκκλησιαστικός Τραγέλαφος κατήντησε η περίφημος «Πανορθόδοξη Σύνοδος της Κρήτης»!!!

Εμμένει το Πατριαρχείο Μόσχας στην θέση του!!!

Η απουσία των Τεσσάρων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών Αντιόχειας, Γεωργίας, Σερβίας και Βουλγαρίας , Ακυρώνουν την «Πανορθόδοξη»!!!

Η μη θετική ανταπόκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην πρόταση της Μόσχας για Πρό-Συνοδική Συνεδρίαση της «Πανορθοδόξου» δεν αφήνει άλλα περιθώρια στο Πατριαρχείο Μόσχας!!!

Το Πατριαρχείο Μόσχας ζητάει από τον Βαρθολομαίο να μεταθέσει την ημερομηνία Σύγκλισης της «Πανορθοδόξου» και να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις και τα προβλήματα που ανέκυψαν ούτως ώστε να συμμετάσχουν όλες οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες στην «Πανορθόδοξη»!!! 

Εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα του Πατριαρχείου Μόσχας, δεν υφίσταται λόγος παρουσίας της Ρωσικής Εκκλησίας στην Σύνοδο της Κρήτης!!!

Το πλήρες ανακοινωθέν Ε Δ Ω
Επιβεβαίωση του Dioptra News
Η Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας αποφάσισε προ ολίγου οριστικά και αμετάκλητα ότι δεν θα συμμετάσχει στην «Πανορθόδοξη» Σύνοδο της Κρήτης. Η απόφαση αυτή αποτελεί πραγματικά ράπισμα στους υποστηρικτές της αιρέσεως του Οικουμενισμού. 
Η απόφαση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου να συγκαλέσει μία Σύνοδο εις τύπον «Πανορθοδόξου», χωρίς να υπολογίσει, εις τις απόψεις , τα αιτήματα, τις ενστάσεις των υπολοίπων Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, αποτελεί μέγα ολίσθημα από την πλευρά του.
Επιπλέον οι επίσημες ανακοινώσεις των Ιερών Συνόδων, των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, οι οποίες κατηγορούν τον κ.Βαρθολομαίο ευθέως για μεθόδευση εις τύπον Ρωμαιοκαθολικών προτύπων, των οργανωτικών θεσμών της «Πανορθοδόξου» και ότι επιθυμεί να φανεί ως ο «Πάπας της Ορθοδοξίας», αποτελούν για το Οικουμενικό Πατριαρχείο,ισχυρό ράπισμα.
Ο κ. Βαρθολομαίος, ως Λατινόφρων και Οικουμενιστής, κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να μεταλλάξει την «Πανορθόδοξη» από Σύνοδο ενότητας της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε Σύνοδο όλεθρο για τον ίδιο και πλήρους αποτυχίας, ως στίγμα αρνητικό στην υπερφίαλο Πατριαρχική του σταδιοδρομία.
Βιάστηκε επομένως ο κ. Βαρθολομαίος να τυπώσει τις αφίσες, διότι θα πρέπει να συμπεριλάβει και το νέο μεγάλο κατόρθωμά του…την αποτυχία συγκλίσεως της περιφήμου «Πανορθοδόξου Συνόδου της Κρήτης»!!! Διότι με την απουσία των 4 μεγάλων Ορθόδοξων Πατριαρχείων, δεν αποτελεί πλεόν «Πανορθόδοξη»!!!
Ο κ.Βαρθολομαίος επεδίωξε με το Οικουμενιστικό φρόνημα του, να μεταλλάξει το Ορθόδοξο Ελληνικό Οικουμενικό Πατριαρχείο σε Παπικό προτεκτοράτο, συνάμα δε να εξωθήσει την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Ορθόδοξου Ποιμνίου, να γυρίσουν την πλάτη τους στον Λατινόφρονα κ. Βαρθολομαίο και να προστρέξουν προς διατήρηση και διαφύλαξη της Ορθοδόξου Ομολογίας των, στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και αλλαχού.
Ως Έλληνες και Ορθόδοξοι , πονάμε, στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε την Ελληνικότητα του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Δεν στηρίζουμε τους ενοίκους, όσο αυτοί ενεργούν και πράττουν ενάντια στο συμφέρον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Ελληνισμού!
Παρακαλούμε τον κ. Βαρθολομαίο να σταματήσει, να ευτελίζει έτι περισσότερο το Ελληνικό Οικουμενικό Πατριαρχείο. Του ζητάμε να επανέλθει στην οδό της Ορθόδοξης Ομολογίας και της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης.
Οι εξελίξεις από εδώ και πέρα στον χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, χαρακτηρίζονται ως δραματικές…..

Πηγή 

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες