"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Μετά το «Brexit» έρχεται το «Texit»; Οργάνωση στο Τέξας ζητά δημοψήφισμα για απόσχιση από τις ΗΠΑ!

Μετά το «Brexit» έρχεται το «Texit»; Οργάνωση στο Τέξας ζητά δημοψήφισμα για απόσχιση από τις ΗΠΑ! - Εικόνα0
Ο Ντάνιελ Μίλερ παρακολουθεί με αγωνία και ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο βρετανικό δημοψήφισμα που θα κρίνει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και δείχνει ιδιαίτερα συγκινημένος από το κύριο άρθρο της βρετανικής εφημερίδα «Sun» αυτήν την εβδομάδα υπέρ του «Brexit».
Ωστόσο, ο Μίλερ δεν είναι ούτε από το Λονδίνο, ούτε από το Λίβερπουλ. Αντίθετα, κατάγεται από το «Longview», του Τέξας, 5.000 μίλια μακριά από το κέντρο των πολιτικών εξελίξεων της Βρετανίας, το Γουέστμινστερ.
Πολιτισμικά, επίσης, απέχει πολύ από την Ευρώπη, αλλά το συγκεκριμένο δημοψήφισμα φαίνεται να έχει βαθιά σημασία για τον Μίλερ και τους Τεξανούς ομοϊδεάτες.
Ως Πρόεδρος του Εθνικιστικού Κινήματος του Τέξας, το οποίο ευαγγελίζεται την απόσχιση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ελπίζει ότι ένα αποτέλεσμα υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, θα έχει αντίκτυπο από την Αυστρία μέχρι το Όστιν.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αναρωτιούνται, αν ναι στο “Brexit”, γιατί όχι και σε ένα “Texit”», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει, «έχω επαφές με διάφορα στελέχη εκεί στο UKIP, αλλά και στο Συντηρητικό κόμμα».
Ο Μίλερ μιλώντας την περασμένη εβδομάδα σε μια σχετική συνάντηση στο Τέξας έκανε σαφείς, παραλληλισμούς μεταξύ «Brexit» και «Texit», υποστηρίζοντας ότι η σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη ήταν ένας γάμος συμφέροντος μεταξύ αταίριαστων εταίρων που έχει μετατραπεί σε μια θυελλώδη σχέση με αγεφύρωτες διαφορές, που προκύπτουν από ζητήματα κυριαρχίας, μέχρι το που ξοδεύονται τα χρήματα των πολιτών της από μια αναποτελεσματική, κεντρική γραφειοκρατία.
«Σας θυμίζει κάτι αυτό;» ρωτάει σκωπτικά το ακροατήριο. «Έχετε ακούσει ποτέ για κάποιον Νάιτζελ Φάρατζ;» ρωτά το κοινό. «Ψάξτε τον στο YouTube – πιστέψτε με, θα τον απολαύσετε », προσθέτει.
Ένα πιθανό «Brexit»  όπως λέει ο ίδιος «δεν βοηθά μόνο την δική μας περίπτωση, αλλά θα αποτελεί ένα πρώτο παγκόσμιο παράδειγμα μιας σύγχρονης δημοκρατίας που έχει έννομο συμφέρον και διεξάγει μια  δημόσια συζήτηση όπου οι άνθρωποι μιας χώρας, και όχι η πολιτική τάξη μόνη της, αποφασίζουν για το πώς οι ίδιοι επιθυμούν να κυβερνηθούν».
Τα επιχειρήματα είναι ουσιαστικά ταυτόσημα, επιμένει ο Μίλερ. «Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε στην εξίσωση την Μεγάλη Βρετανία με το Τέξας » και την ΕΕ με τις ΗΠΑ» λέει. «Θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε την λέξη Βρυξέλλες με την λέξη Ουάσιγκτον» προσθέτει, «Είναι ακριβώς το ίδιο».

Μετά το «Brexit» έρχεται το «Texit»; Οργάνωση στο Τέξας ζητά δημοψήφισμα για απόσχιση από τις ΗΠΑ! - Εικόνα1
Ο Μίλερ, ένας 42χρονος δικηγόρος, ο οποίος όπως λέει μεγάλωσε σε ένα πολιτικοποιημένο οικογενειακό περιβάλλον είναι απογοητευμένος από τα δεσμά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης πάνω στο Τέξας, όπως και αρκετοί ακόμη συντοπίτες του.
Η οργάνωση της οποίας ηγείται υποστηρίζει ότι διαθέτει πάνω από 250.000 μέλη και απαιτεί δημοψήφισμα ώστε να κριθεί το αίτημα απόσχισης της πολιτείας του Τέξας από τις ΗΠΑ.
Πηγή: The Guardian, iefimerida.gr
apocalypsejohn.com

 Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες