"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στο παλικάρι μας!"

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Επιτείνεται το αδιέξοδο στην Ισπανία: Σοσιαλιστές και Ciudadanos δεν θέλουν Ραχόι για πρωθυπουργό

2016-06-27_172009.png
Στο στόχαστρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και των Cuidadanos μπαίνει ο νικητής των χθεσινών εθνικών εκλογών και υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, επιτείνοντας την αβεβαιότητα για τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας «μεγάλου συνασπισμού», μεταξύ του πρώτου Λαϊκού Κόμματος και του δευτέρου PSOE.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού κόμματος Αντόνιο Ερνάντο δήλωσε ότι «δεν θα στηρίξουμε τον Ραχόι για την πρωθυπουργία ούτε θα απόσχουμε», από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, αποκλείοντας, έτσι το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μειοψηφίας από το Λαϊκό Κόμμα με πρωθυπουργό τον Ραχόι.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του κόμματος των Ciudadanos, Άλμπερτ Ριβέρα, ξεκαθάρισε και αυτός ότι δεν θα υποστηρίξει μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ραχόι, αν και ούτως ή άλλως οι έδρες Λαϊκού Κόμματος και Ciudadanos δεν επαρκούν για το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης στην Ισπανία.
Από την πλευρά του, πάντως, ο Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι ελπίζει να σχηματίσει μια κυβέρνηση που να έχει ευρεία στήριξη από αντιπάλους του. «Υποστηρίζω την ιδέα να υπάρχει κάθε τέσσερα χρόνια μια σταθερή κυβέρνηση που να έχει ένα καθορισμένο πρόγραμμα πολιτικής, όμως αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα πρέπει να κυβερνηθούμε κάνοντας πράγματα μέρα με τη μέρα», δήλωσε ο Ραχόι σε συνέντευξη Τύπου.
Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς τους Σοσιαλιστές, που ήρθαν δεύτεροι στις εκλογές, και προς τους Ciudadanos, που κατέλαβαν την τέταρτη θέση, ο Ραχόι είπε πως θα στραφεί προς τα «μετριοπαθή» κόμματα με τα οποία έχει κοινές θέσεις σε ζητήματα όπως η ενότητα της Ισπανίας.
Πηγή

Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες