"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στο παλικάρι μας!"

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ 179 «ΝΑΙ» Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ - ΠΟΙΟΙ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ, ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ

590_11cfdf304333138e13cc8ed8ff9b5cac.jpg
Με 179 θετικές ψήφους πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική. Συνολικά ψήφισαν 281 βουλευτές, καθώς απουσίαζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Υπέρ του εκλογικού νόμου επί της αρχής, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. «Παρών» ψήφισε το ΚΚΕ.

Στην ονομαστική ψηφοφορία επί του άρθρου 1 ψήφισαν ναι 180 βουλευτές, όχι 81 βουλευτές και παρών δήλωσαν 20 βουλευτές. Επί του άρθρου 2 ναι ψήφισαν 179 βουλευτές, όχι 83 βουλευτές και παρών δήλωσαν 19 βουλευτές. Επί του άρθρου 3 ναι ψήφισαν 163 βουλευτές, όχι 101 βουλευτές και παρών 17 βουλευτές. Επί των άρθρων 4 και 5 ναι ψήφισαν 179 βουλευτές, όχι ψήφισαν 86 βουλευτές και 16 δήλωσαν παρών.

Οι διαφοροποιήσεις

Διαφοροποιήθηκε από την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Δημαράς, ο οποίος προέρχεται από τους Οικολόγους Πράσινους.

Ο κ. Δημαράς δήλωσε «παρών» στο άρθρο 3 του εκλογικού νόμου που αφορά στο πλαφόν εισόδου των κομμάτων στη βουλή.

Με διαφοροποιήσεις εμφανίστηκε στην ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Οι Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης και Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσαν "παρών" στο άρθρο για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, σε αντίθεση με υπόλοιπους βουλευτές του Ποταμιού.

Επίσης, οι Γιώργος Αμυράς και ο Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσαν "παρών" στο άρθρο 1 για την ψήφο στα 17, ενώ ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ δήλωσε παρών στο άρθρο 1 και στο άρθρο 3 για το πλαφόν εισόδου στη βουλή και καταψήφισε τα υπόλοιπα.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο Στάθης Παναγούλης ψήφισε παρών στο άρθρο 2, στο άρθρο 1 ναι και στα υπόλοιπα όχι.  Ο Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε σε όλα τα άρθρα ναι, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος παρών στο 1 και στα υπόλοιπα όχι, όπως επίσης και ο Χάρης Θεοχάρης.

Πηγή

Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες