"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Εκλογικός νόμος: Τέλος στα σενάρια για πλειοψηφία 200 βουλευτών – Η ΧΑ θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία

Οριστική ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες της κυβέρνησης να συγκεντρωθούν οι ψήφοι 200 βουλευτών ώστε να ισχύσει ο εκλογικός νόμος από την επόμενη Βουλή, έβαλε η Χρυσή Αυγή.
Η Χρυσή Αυγή, που μέχρι τώρα κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της ανακοίνωσε ότι κατά την ψηφοφορία της Πέμπτης θα αποχωρήσει. Την πρόθεση της ΧΑ ανακοίνωσε ο Γιάννης Λαγός μιλώντας στη Βουλή κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια επί του εκλογικού νόμου.

«Θα μείνουμε στην συζήτηση, θα σας τα πούμε και την ώρα της ψηφοφορίας θα αποχωρήσουμε. Θα σας αφήσουμε να το ψηφίσετε μόνοι σας, έτσι κι αλλιώς όλα μόνοι σας τα ψηφίζετε» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής.
Ετσι η κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται να συγκεντρώσει τους 162 (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων) συν τους 15 του ΚΚΕ που θα ψηφίσει μόνο δύο άρθρα, την κατάργηση της απλής αναλογικής και την ψήφο στα 17. Υπέρ θα ψηφίσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος – κόντρα στην επίσημη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης – όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Σύνολο 179 βουλευτές.
Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι (101 βουλευτές) θα καταψηφίσουν, όπως έπραξαν και επί της αρχής του νομοσχεδίου όπως επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ ο επίσης ανεξάρτητος Στάθης Παναγούλης θα δηλώσει «παρών».

iefimerida.gr

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες