"Ειμαστε Εθνίκια και ερχόμαστε ... "

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ.... ΝΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...;;;

50-thumb-large.jpg
Αν και φάνηκε να έχει πείσμα και αποφασιστικότητα, εως τελικής πτώσης, τα τραγικά λάθη στον σχεδιασμό είχαν ως αποτέλεσμα την αποτυχία του πραξικοπήματος στην τουρκία, επισημαίνει ο "Στόχος"...

1ΟΝ... Δεν είχε βάθος... Οι στρατιωτικές δυνάμεις, το μέγεθος των οποίων χρησιμοποιήθηκε για την επικράτηση του δεν ήταν αρκετές για να ελέγξουν όλους του στόχους του τεράστιου σε όλες τις εκφάνσεις του, από έκταση ως κρατικό μηχανισμό τουρκικού κράτους...

2ΟΝ... Η χειρότερη ώρα... Τα πραξικοπήματα δεν γίνονται μόλις δύσει ο ήλιος, αλλά πριν ανατείλει... Όταν όλοι ξυπνήσουν θα πρέπει να έχουν τελειώσει τα πάντα... Εδώ για λόγους αξιοπερίεργους τα άρματα και ο στρατός βγήκαν στον δρόμο λίγο μετά το απόγευμα, όταν ήταν ακόμη ξύπνια και τα μωρά!

3ΟΝ... Δεν εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες συλλήψεις.... Του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας, και των κρατικών παραγόντων που θα μπορούσαν να σταθούν εμπόδιο ή να ανατρέψουν το κλίμα.  Παρέμειναν ελεύθερα, ενώ παρέμειναν ενεργά ιδιωτικά δίκτυα, επικοινωνίες και ίντερνετ...Και φυσικά δεν εξασφαλίστηκε η σύλληψη ή η εξόντωση του ηγέτη πριν καν εξέλθει ο στρατός στους δρόμους.

Άν τα παραπάνω είχαν προβλεφθεί, όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα στην τουρκία.... Ο Ερντογαν δεν θα είχε την πολυτέλεια να κάνει δηλώσεις και καλέσματα έστω και από το iphone... Tα μέσα κονωνικής δικτύωσης δεν θα λειτουργούσαν. Οι αντίθετες δυνάμεις δεν θα μπορούσαν να εκφραστούν και να αντιδράσουν. Ούτε να οργανωθούν λαϊκές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις, που όχι μόνο ανέστρεψαν το κλίμα επικοινωνικά αλλά αφόπλισαν και εξολόθρευσαν πολλές από τις στρατιωτικές μονάδες που συμμετείχαν στην κίνηση... Μια αδιανόητη σιγουριά η οποία υποψιαζόμαστε από πού πηγάζει έφαγε τους σχεδιαστές του πραξικοπήματος!

Αυτά είναι τα τρία μεγάλη λάθη που απέφυγε να κάνει η 21η Απριλίου, η οποία ουσιαστικά και εμφανώς ξεκίνησε μετά τις 3 τα ξημερώματα, με σύσσωμη την πολιτική ηγεσία να έχει συλληφθεί την πρώτη κιόλας ώρα και το ξημέρωμα να έχουν όλα τελειώσει και μάλιστα αναίμακτα... Την ώρα Ω της 21ης Απριλιου την 2α πρωινή είχαν ήδη συλληφθεί  οι αρχηγοί των τριών κλάδων, ο Α/ΓΕΕΘΑ, σειρά υπόπτων υψηλόβαθμων στρατιωτικών, ο αρχηγός της Αστυνομίας και οι επιφανείς πολιτικοί, ενώ ειδικά συνεργεία νέκρωναν από τηλέφωνα ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Και κοινωνικά δίκτυα και ίντερνετ να υπήρχε να είστε σίγουροι πως θα είχε προβλεφθεί να μην λειτουργούν. 


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες