"Η γενοκτονία των ποντίων. Αφιερωμένο στη μνήμη των Ποντίων που χάθηκαν..."

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

ΕΠΕΙΓΟΝ! ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ – Κίνδυνος να εκδικαστούν οι υποθέσεις ερήμην των δανειοληπτών

nomos-katseli-kokkina-daneia-600x278.jpg
Να τρέξουν στα Ειρηνοδικεία, πριν είναι αργά, καλούνται ξαφνικά χιλιάδες «κόκκινοι» δανειολήπτες που οι υποθέσεις τους έχουν ενταχθεί στο Νόμο Κατσέλη και έχουν προσδιοριστεί να δικαστούν μετά τον Οκτώβριο του 2018!Ο λόγος; Μα το ότι άλλη μία δέσμευση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει πάει στα αζήτητα και τώρα ελλοχεύει ο κίνδυνος να δικαστεί η υπόθεσή τους νωρίτερα, χωρίς να το γνωρίζουν!

Διότι, τα «αριστερά» πολιτικά στελέχη που διοικούν το υπουργείο Οικονομικών στη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, είχαν φροντίσει -τον Οκτώβριο του 2015- να επιφέρουν αλλαγές στο Ν.3869/10 (γνωστό και ως νόμο Κατσέλη) και μία εξ αυτών ανέφερε ότι οι υποθέσεις που έχουν προσδιοριστεί να δικαστούν πέραν της τριετίας θα πάρουν νέες ημερομηνίες αυτεπαγγέλτως από τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «STARpress», τους προηγούμενους μήνες, υποχρεώθηκαν να καταθέσουν εκ νέου τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκείμενου να επικαιροποιήσουν το αίτημά τους. Ο λόγος, τουλάχιστον επίσημα, ήταν ότι θα δίνονταν νέες ημερομηνίες για όσες υποθέσεις είναι προγραμματισμένο να δικαστούν μετά το 2018. Ωστόσο, καταθέτοντας τελικά οι δανειολήπτες τα χαρτιά, δεν υπήρχε καμία σχετική ενημέρωση. Απλά έλεγαν στους πολίτες ότι θα ενημερωθούν!

Μόνο που σήμερα υπάρχουν δύο ταχύτητες, όπως εξηγεί στη StarPress ο κ. Στράτης Νικολακέας, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Κάποια ειρηνοδικεία, όπως του Χαλανδρίου, της Καλλιθέας και του Μενιδίου, έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των ανθρώπων. Αντιθέτως, στην Αθήνα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οι ίδιοι να απευθύνονται στα Ειρηνοδικεία που έχουν καταθέσει το σχετικό αίτημα, προκειμένου να ρωτήσουν για το αν και για πότε θα δοθεί νέα ημερομηνία. Διότι, υπάρχει κίνδυνος να έχει δοθεί νέα δικάσιμος και να την χάσουν.

Όσον αφορά το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προσλάβουν περίπου 200 δικαστικούς επιμελητές προκειμένου να ενημερώσουν όσους κατέθεσαν τα επικαιροποιημένα δικαιολογητικά για τη νέα ημερομηνία δικασίμου. Αναφορικά πάντως με τους δικαστές, σε αυτό το τομέα υπάρχουν καλά νέα. Έχουν γίνει ήδη οι σχετικές διαδικασίες και τον Σεπτέμβριο θα προσληφθούν 900 δικαστικοί, για όλη όμως την Ελλάδα. Η διαδικασία ανέφερε αρχικά ότι θα προσληφθούν περίπου 1.500 άτομα.


 Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες