"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στο παλικάρι μας!"

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ τη βοή των επερχομένων...

avedcyqcdx5795a25ace66d.jpg
Andreas Kapsambelis
 ΓΙΟΡΤΗ ή ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ;
Το Προεδρικό Μέγαρο άνοιξε πάλι τις πύλες του για να γιορτάσει ο πολιτικός κόσμος την επέτειο της Δημοκρατίας. Μήπως στας περιστάσεις όμως άρμοζε περισσότερο ένα μνημόσυνο; Στα πέντε χρόνια που προηγήθηκαν και δεν γινόταν για οικονομικούς λόγους δεξίωση, δυστυχώς σημειώθηκε περαιτέρω οπισθοδρόμηση, όχι πρόοδος.
Η ελπίδα μας ότι η Δημοκρατία θα λειτουργούσε καλύτερα ύστερα από την αλλαγή του 2015 διαψεύσθηκε κι αυτή. Ίσως να δικαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αποτελεί νομοτέλεια η συρρίκνωση των θεσμών, ακόμη και της εθνικής κυριαρχίας. Ωστόσο, δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε τα όπλα.
Οι πολιτειακοί και πολιτικοί ταγοί περιφερόμενοι στους προεδρικούς κήπους χθες δεν ήταν ούτε σε θέση να ακούσουν τη βοή των επερχομένων. Το αύριο όμως δεν ανήκει σ' αυτούς...
"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες