"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Με μία σφραγίδα ένα ευρώ = μία δραχμή

european_monetary_union_ecb_20_euros_201
Θα σφράγιζαν όλα τα χαρτονομίσματα του ευρώ και θα τα ονόμαζαν δραχμές
- Οντως θα έπαιρναν τα 19 δισ. ευρώ της Ε.Ε. από το Νομισματοκοπείο - Αρχισαν από το σχέδιο που είχε δοκιμαστεί στο Ιράκ μετά τον ΣαντάμΤο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τη μετάβαση στη νέα δραχμή, γνωστό και ως Σχέδιο Χ, περιγράφει βήμα προς βήμα στις σελίδες του βιβλίου του με τον τίτλο «Καλώς όρισες στη μαρτυρική αρένα» ο στενότερος συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. Μέσα από εμπιστευτικά του σημειώματα προς τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών, τα οποία αποκαλύπτει στο βιβλίο που είναι αφιερωμένο στο ζεύγος Βαρουφάκη, ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ αναπτύσσει λεπτομερώς το σχέδιο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.
Η αποστολή αυτή του ανατέθηκε υπό άκρα μυστικότητα και την έφερε τελικώς εις πέρας τον Μάιο του 2015, την πιο κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους μας, με τη μορφή σχετικού υπομνήματος προς την Αθήνα, στο οποίο χαρακτήριζε την απόφαση εξόδου από το κοινό νόμισμα «άλμα στο άγνωστο». Γκάλμπρεϊθ και Βαρουφάκης επεξεργάζονταν το σχέδιο δημιουργίας εθνικού νομίσματος που εφαρμόστηκε στο Ιράκ στη μετά Σαντάμ εποχή, με τον Αμερικανό οικονομολόγο να προτάσσει τελικώς τη λύση της δέσμευσης των 19 δισ. ευρώ της Τραπέζης της Ελλάδος και της σφράγισής τους με σφραγιδομηχανή ώστε να μετατραπούν αυτομάτως σε νέες δραχμές!
Σφραγισμένα χαρτονομίσματα ευρώ
Ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ σε εμπιστευτικό μήνυμά του στον Γιάνη Βαρουφάκη αναπτύσσει την ιδέα να μη δημιουργηθεί στην Ελλάδα νέο νόμισμα, όπως έγινε στο Ιράκ, αλλά να σφραγιστούν τα χαρτονομίσματα του ευρώ.

«Τα μετρητά στην Ελλάδα προέρχονται από τα ΑΤΜ και από τα γκισέ των τραπεζών. Αντίθετα με το Ιράκ, υπάρχουν ασφαλείς και ταχείς δίαυλοι διανομής. Το μόνο πρόβλημα, που ουδέποτε επιλύσαμε πρακτικά, είναι να βρεθεί χαρτί που θα λειτουργήσει γρήγορα στα ΑΤΜ, που θα παραχαράσσεται δύσκολα και που θα γίνει εύκολα αποδεκτό ως χρήμα από τον πληθυσμό. Αλλά η λύση ήταν ολοφάνερη μπροστά μας όλο αυτό το διάστημα: σφραγισμένα χαρτονομίσματα ευρώ. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία σφραγιδομηχανή. Θα μπορούσε να γίνει με το χέρι, η σφραγίδα δεν χρειάζεται να είναι περίτεχνη. Κανείς δεν θα πλαστογραφούσε μία νέα δραχμή σφραγίζοντας ένα γνήσιο χαρτονόμισμα ευρώ» (σελ. 218).
H έφοδος στο Νομισματοκοπείο
Το σχέδιο για την έφοδο στο Νομισματοκοπείο, που χρεώθηκε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είχε εμπνευστή τον Αμερικανό οικονομολόγο.

«Οπότε πού θα βρεθούν τα χαρτονομίσματα ευρώ; Στο προηγούμενο μήνυμά μου πρότεινα ότι θα μπορούσε να τα προμηθεύσει η ΕΚΤ, κάτι που θα μπορούσε να κάνει σαν υποστηρικτική χειρονομία. Αλλά αν υποθέσουμε ότι δεν θέλει; Τότε λοιπόν υπάρχουν, όπως μαθαίνω τώρα, 19 δισ. ευρώ σε χαρτονομίσματα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αντέδρασες λέγοντας πως αν τα παίρναμε, αυτό θα ισοδυναμούσε με ληστεία της ΕΚΤ. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Εφόσον αυτά τα χαρτονομίσματα βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδας, δεν αξίζουν 19 δισ. Δεν αποτελούν χρήμα παρά μόνο αν εισρεύσουν στο τραπεζικό σύστημα. Τι είναι τότε; Απλώς κάποια φανταχτερά χαρτιά. Το μόνο που αξίζουν είναι η τιμή του χαρτιού και της εκτύπωσης. Η νέα δραχμή, με σφραγίδα πάνω στα χαρτονομίσματα ευρώ, μπορεί να τροφοδοτήσει αμέσως τα ΑΤΜ και να τα ανεφοδιάζει τη νύχτα ή ίσως το Σαββατοκύριακο. Το αρχικό πρόβλημα της τροφοδοσίας λύθηκε. Και σκέψου ότι με τα τραπεζικά ευρώ ακόμη στις τράπεζες αλλά με το χαρτονόμισμα της νέας δραχμής να είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν αυτά τα υπόλοιπα, ο κόσμος δεν θα έχει πλέον κανένα κίνητρο να αποσύρει τα χρήματά του από τις τράπεζες. Ετσι τα 19 δισ. θα επαρκούσαν για αρκετό διάστημα, ώσπου να μπορέσει να εκτελεστεί η εντολή εκτύπωσης κανονικών χαρτονομισμάτων» (σελ. 218-219).
Πηγή

Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες