"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στο παλικάρι μας!"

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

Αυτά τα καθάρματα υποτίθεται, ότι τα βάζουν με το σύστημα, αλλά η αλήθεια ειναι, ότι τα βάζουν με τους λαούς, που σαν φορολογούμενοι, θα πληρώσουν τον βανδαλισμό τους!!!

<p>Ό,τι απέμεινε μπροστά στο στρατηγείο των No Borders. </p>

Και το σύστημα τους το επιτρέπει, για να δείχνει υποκριτικά ότι αυτή ειναι η δημοκρατία που θέλετε, πάρτε τη, για να μπορεί μετά να πάρει με τις ευχές του λαού κατασταλτικά μέτρα!

ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΩΝ «NO BORDERS» ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΠΘ
Αφησαν πίσω τους «συντρίμια»

Δεκαπέντε παραβιασμένες και κατεστραμμένες πόρτες, εκατοντάδες συνθήματα και γκράφιτι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, σε τζάμια, ανελκυστήρες, τουαλέτες, σκάλες, γραφεία και πίνακες διδασκαλίας, κλοπές υλικών και σκουπίδια, είναι ό,τι άφησαν πίσω οι «αλληλέγγυοι» των No Borders, που «απελευθέρωσαν» χθες τα ξημερώματα το κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ έπειτα από κατάληψη δέκα ημερών.

Σκουπίδια και εγκαταλειμμένα αντικείμενα στο «στρατηγείο» των No Borders.

Οι καταληψίες, που είχαν στήσει το «στρατηγείο» τους στη Νομική, ενώ μεγάλος τους αριθμός διανυκτέρευε μέσα στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα, επιδόθηκαν την τελευταία μέρα σε μια επιχείρηση «εξωραϊσμού» των χώρων, με σφουγγάρισμα και απομάκρυνση σκουπιδιών, αλλά δεν μπορούσαν να κρύψουν τις εκτεταμένες φθορές που προκάλεσαν.

«Πέρα από το όποιο κόστος αποκατάστασης των ζημιών, μεγαλύτερη σημασία έχει η ηθική βλάβη που προκλήθηκε στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας», επεσήμανε στο «Eθνος» ο κοσμήτορας της Νομικής, Γεώργιος Δέλλιος, ο οποίος συντόνιζε χθες το έργο της καταμέτρησης. Ο ίδιος έκανε λόγο για καίρια προσβολή της υπόστασης του ΑΠΘ και της Νομικής Σχολής, που είναι απροσμέτρητη, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για πιθανή επανάληψη του ίδιου σκηνικού και στο μέλλον.

«Γκέτο»
«Αυτό που συνέβη εδώ έστειλε το μήνυμα ότι οποιοσδήποτε μπορεί ατιμώρητα να έρθει να κατασκηνώσει στο πανεπιστήμιο, να καταλάβει κτίρια σχολών και εξωτερικούς χώρους, να επιβάλει ένα ιδιότυπο γκέτο, με δικούς του νόμους και κανόνες, με εκβιασμούς του τύπου ‘άνοιξέ μας, αλλιώς θα τα σπάσουμε’ και απειλές του τύπου ‘φύγετε από δω, εμείς ελέγχουμε το κτίριο’», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, παραβιάστηκε η διπλή βόρεια κεντρική είσοδος, καταστράφηκαν δύο πόρτες ασφαλείας (της αίθουσας γενικών συνελεύσεων και της ταράτσας), 8 πόρτες αιθουσών διδασκαλίας, τα λουκέτα δύο θυρών διαδρόμου, καθώς και η είσοδος του θυρωρείου, από όπου είχαν εγκαίρως απομακρυνθεί τα κλειδιά όλων των χώρων του κτιρίου. Επίσης, παραβιάστηκε η πόρτα των γραφείων του Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών, δίπλα στην αίθουσα Πολυμέσων, χωρίς μέχρι στιγμής να διαπιστωθεί αν λείπουν πράγματα και εξοπλισμός.

Πλήθος συνθήματα στους χώρους των κτιρίων, όπως εδω του Μετεωροσκοπείου.

Καταστράφηκε πόρτα συγκροτήματος WC του 2ου ορόφου και έγινε παρεμβολή στο σύστημα υδροδότησης των WC του 1ου ορόφου, προκειμένου να διοχετευτεί νερό στον χώρο των μαγειρείων των No Borders. Από την ταράτσα κλάπηκαν περίπου 30 ρολά ασφαλτόπανου του εργολάβου που είχε αναλάβει τη στεγανοποίηση, καθώς και ασφαλτόπισσα, με την οποία γράφτηκαν συνθήματα και γκράφιτι σε διάφορους χώρους. Τα συνθήματα με μπογιά και σπρέι είναι εκτεταμένα, σε κάθε επιφάνεια εσωτερικά και εξωτερικά της Νομικής, αλλά και στο κυκλικό κτίριο του Μετεωροσκοπείου, που έχει καλυφθεί στο σύνολό του.Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομικής, «είναι φανερό πως οι καταληψίες γνώριζαν πολύ καλά τους χώρους του κτιρίου, εκτελούσαν μεθοδικά συγκεκριμένο σχέδιο με τις κινήσεις τους, για κάθε μια από τις οποίες διέθεταν κατάλληλο εξοπλισμό (σκάλες, ψαλίδια, κόφτες, λοστούς και λοιπά εργαλεία διάρρηξης), είχαν στρατιωτικού τύπου οργάνωση και πειθαρχία (πρόβες παρελάσεων, εκπαίδευση σε ομάδες) και εντυπωσιακούς οικονομικούς πόρους (εξέδρες, σκαλωσιές, ντουζιέρες, χημικές τουαλέτες, καθημερινή τροφοδοσία με φορτηγά ?ελληνικά και ξένα- καθημερινές μεταφορές με μεγάλο αριθμό λεωφορείων)».

Την ώρα που στο εσωτερικό της Νομικής γινόταν η αποτίμηση των ζημιών, έξω απ΄ αυτό είχαν απομείνει οι τελευταίοι 50 ? 60 «κατασκηνωτές», μεταξύ των οποίων και ορισμένοι πρόσφυγες. Κάποιοι μάζευαν ό,τι χρήσιμο είχε μείνει πίσω και κάποιοι άλλοι λιάζονταν στο πάρκο του Μετεωροσκοπείου, όπου παρέμεναν στημένες περίπου 30 σκηνές.
Ο κοσμήτορας της Νομικής, Γεώργιος Δέλλιος, δείχνει την παραβιασμένη και κατεστραμμένη πόρτα ασφαλείας στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων.
<p>Ο κοσμήτορας της Νομικής, Γεώργιος Δέλλιος, δείχνει την παραβιασμένη και ολοσχερώς κατεστραμμένη πόρτας ασφαλείας στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων. </p>

Ο κοσμήτορας της Νομικής, Γεώργιος Δέλλιος, δείχνει την παραβιασμένη και κατεστραμμένη πόρτα ασφαλείας στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων.

Ν. Τόσκας
Εύσημα με… κόκκινες γραμμές

Η καταστολή πρέπει να είναι το έσχατο μέσο για την αστυνομία, γιατί προέχει η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στην ΕΛ.ΑΣ. για την ψύχραιμη και ισόρροπη στάση που κράτησε σε σχέση με τους No Borders. Μιλώντας στο «Πρακτορείο» ο κ. Τόσκας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για τεράστιο θόρυβο γύρω από το θέμα, που παρέσυρε και άλλους παράγοντες της Θεσσαλονίκης. «Τα πράγματα λύθηκαν με ήπιο τρόπο, αλλά και με κόκκινες γραμμές. Οι κόκκινες γραμμές φάνηκαν και στην Ξάνθη και στις Καστανιές και στη Θεσσαλονίκη, όπου χρειάστηκε», είπε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/katastrofes_klopes_kai_synthimata_ta_apomeinaria_ton_no_borders-64422839/

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/to-apth-metraei-tis-plhges-toy-meta-to-no-border-camp.4186781.html
Πηγή

Antigrafakias    "Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες