"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

Αυξάνονται οι ροές "προσφύγων" και οι ανησυχίες στην Αθήνα

metanastes1
Γράψαμε προχθές ότι το πρώτο θέμα που συζητούν στις πρωϊνές ενημερώσεις οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων είναι το προσφυγικό.Τα γεγονότα στην Τουρκία δημιουργούν βάσιμους φόβους ότι η Τουρκία θα αυξήσει πάλι τις ροές.Γιατί η Άγκυρα είναι που τις ελέγχει.
Τα τελευταία 24ωρα οι ανησυχίες αυτές δυστυχώς επιβεβαιώνονται.Τις τελευταίες ημέρες οι πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στα ελληνικά νησιά έχουν αυξηθεί.
Σήμερα δύο βάρκες, με περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες, έφτασαν σήμερα, στη Λέσβο. Οι επιβαίνοντες περισυλλέχθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, νοτιανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ το σημερινό γεγονός, σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση προσφύγων προς τη Λέσβο -430 άτομα έφθασαν στο νησί το τελευταίο 10ήμερο- δείχνει, σύμφωνα με τις Αρχές, ότι οι έλεγχοι στα απέναντι παράλια έχουν ατονήσει. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλές συλλήψεις στελεχών της Τουρκικής Ακτοφυλακής στα πλαίσια των όσων ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής.

Tην Πέμπτη πάντως και έως σήμερα νωρίς το πρωί, εξαιτίας των ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή, σε όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου δεν πέρασαν μετανάστες και πρόσφυγες.

Σήμερα, στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 3084 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2477 και στη Σάμο 1067. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρισκόταν 6628 άτομα, τα οποία στο σύνολο τους έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.

militaire.gr

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες