"Η γενοκτονία των ποντίων. Αφιερωμένο στη μνήμη των Ποντίων που χάθηκαν..."

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Οι μοναχικοί άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι και πιο πιστοί άνθρωποι σύμφωνα με τους επιστήμονες.

67c8fb62d71858779117f28f335847bd
Σύμφωνα με τους επιστήμονες οι μοναχικοί άνθρωποι είναι πιο πιστοί και πιο πνευματικοί άνθρωποι από τους υπόλοιπους. Η έρευνα έγινε από τον Satoshi Kanazawa του London School of Economics και από τον Norman Li του Singapore Management University. Θυμάμαι την πρώτη φορά που κατάλαβα ότι θα μπορούσε να είμαι αυτό που λένε μοναχικός.

Όταν οι φίλοι με καλούσαν να διασκεδάσουμε έξω, εγώ δεν πήγαινα με όρεξη. Αλλά στη συνέχεια καθώς άρχισα να μεγαλώνω, η μοναξιά άρχισε να σημαίνει πραγματικά κάτι για μένα. Μεγάλωνα όλο και πιο άνετα απλά με το να είμαι με τον εαυτό μου και μόνο.
Οι μοναχικοί έχουν μια κακή φήμη μερικές φορές, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι σούπερ εξωστρεφείς ή δεν έχουν έντονη κοινωνική ζωή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάτι είναι λάθος με αυτούς ή ότι χρειάζονται κάποιον να τους βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν. Υπάρχουν πράγματι δύο διαφορετικοί τύποι μοναχικών.
Ο εξωστρεφής μοναχικός, ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα να κάνει φίλους ή να είναι κοινωνικός, αλλά επιλέγει να είναι μόνος του και ο εσωστρεφής μοναχικός, ο οποίος αισθάνεται πραγματικά πιο ασφαλής με το να είναι μόνος και δεν έχει πολλά περιθώρια επιλογής.

Ο εξωστρεφής μοναχικός είναι πιθανότατα από τους καλύτερους φίλους γιατί αν και θα προτιμούσε να είναι μόνος επιλέγει να είναι με εσένα πράγμα που δείχνει ότι του αρέσει η παρέα σου πραγματικά, οπότε αν θέλει να περνά το χρόνο του μαζί σου, είναι πραγματικά για εσένα.
Δεν κάνει συντροφιά απλά με κάποιον. Ο εσωστρεφής μοναχικός εύκολα νοιώθει να πνίγεται από τα πλήθη ή τις μεγάλες ομάδες, έτσι επιλέγει διαφορετικούς κοινωνικούς τρόπους επικοινωνίας, όπως τα διαδικτυακά φόρουμ ή τις κοινότητες αντί για τους χώρους συναυλιών ή τα μπαρ.
Εξακολουθεί να θέλει την ανθρώπινη συντροφιά όπως ακριβώς και ο εξωστρεφής συνομήλικος του, μόνο που το επιδιώκει διαφορετικά. Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που πρέπει να καταλάβετε από αυτό το άρθρο είναι ότι το να είσαι μοναχικός είναι εντελώς διαφορετικό από το να είσαι μόνος.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για ένα άτομο να θέλει να απολαύσει απλά την μοναξιά του, οπότε αν καταλαβαίνετε ότι είστε ένα μοναχικό άτομο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Αποδεχτείτε το!

ac2a219dd153789e961900436b33cfd1
Η πίστη και η ευφυΐα είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα σας. Έτσι, είναι έξυπνο να επιλέξετε τους φίλους σας με σύνεση, και δεν πρέπει να φοβάστε να πείτε ‘όχι’ όταν μια νύχτα με τον εαυτό σας ακούγεται καλύτερο από μια νύχτα έξω στην πόλη.
dailymail
My Mind.

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες