"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στο παλικάρι μας!"

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Απίστευτες καταστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Αναρχικοί από όλη την Ευρώπη ετοιμάζουν κάμπινγκ στους χώρους του ΑΠΘ!

https://3.bp.blogspot.com/-5b4cUVL_5Hs/V4dNC_VE2dI/AAAAAAAAPzY/LqKqyvZR9SQ9DkKVIVvQ8FDqPo1Zgxg_gCLcB/s640/newego_LARGE_t_420_54710467.JPG
Σε αναβρασμό εξακολουθεί να βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που ενημερώθηκε από… αφίσες ότι από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου τα πάρκα της πανεπιστημιούπολης θα καταλάβουν αναρχικοί απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης – «αλληλέγγυοι» προσφύγων και μεταναστών.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Περικλής Μήτκας. βρήκε κλειστές πόρτες από την Αστυνομία, αλλά και από τα υπουργεία Παιδείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, όταν τους ενημέρωσε ότι στους χώρους του Πανεπιστημίου αναμένεται να καταφθάσουν χιλιάδες άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για το θέμα των προσφύγων στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, με το όνομα No Border, η οποία ανήκει στον αναρχικό χώρο. Αναζητώντας κανείς πληροφορίες στο Διαδίκτυο, βρίσκει ότι έχει απλά κυκλοφορήσει μια εφημερίδα με αναρχικό περιεχόμενο.

Η συγκεκριμένη οργάνωση απηύθυνε την πρόσκληση για το No Border Camp στο ΑΠΘ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες αναρχικού περιεχομένου, συναυλίες και κυρίως πορείες διαμαρτυρίας σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, στη λειτουργία των οποίων αντιτίθενται οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες.

Πρύτανης ΑΠΘ: Σε κανένα Πανεπιστήμιο του κόσμου δεν θα δέχονταν τέτοιες συμπεριφορές - Δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε, δεν αρκούν οι φύλακες
«Ο,τι χαλάσει δεν θα ξαναφτιαχθεί, δεν υπάρχουν χρήματα» είπε στο protothema.gr ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας. «Κανείς δεν αποδέχεται αυτήν την κατάσταση», λέει ο πρύτανης, «ωστόσο κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πράξει κάτι». Και συνεχίζει: «Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να ελέγξει χιλιάδες κόσμου. Εάν αποφασίσουν να εισέλθουν σε αυτό, δεν αρκούν οι φύλακες». «Είμαστε εξουθενωμένοι οικονομικά και καμία ζημιά δεν θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε», ξεκαθαρίζει ο κ. Μήτκας και επισημαίνει ότι «σε κανένα πανεπιστήμιο του κόσμου από την Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα δεν γίνεται να δεχτούν τέτοιες ενέργειες, παράνομες ή παράτυπες».

Στις επαφές των εκπροσώπων της πρυτανείας με την αστυνομία και τα αρμόδια υπουργεία, τους συνέστησαν να είναι ψύχραιμοι και να παρακολουθούν την κατάσταση. Σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές, θα παρακολουθούν όλοι το θέμα, ωστόσο κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να το αποτρέψει.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, θα κατασκηνώσουν στο χώρο γύρω από το πανεπιστήμιο, και το «καλό σενάριο» είναι να υπάρχει δική τους περιφρούρηση, έτσι ώστε να μην εισέλθουν άτομα μέσα στα κτίρια. «Εμείς δεν έχουμε καμία επιχειρησιακή ικανότητα» ξεκαθαρίζει ο κ. Μήτκας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΠΘ σημειώνεται ότι: «Το ΑΠΘ πληροφορήθηκε πρόσφατα από αναρτήσεις στο διαδίκτυο για επικείμενη διοργάνωση κατασκήνωσης άγνωστων ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με την ονομασία "NoBorderCamp", στο διάστημα από 14-24 Ιουλίου 2016, στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Το ΑΠΘ δεν έχει δώσει άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Πέραν του προφανούς κινδύνου καταστροφών της δημόσιας περιουσίας του πανεπιστημίου, υπάρχει σαφής κίνδυνος για την υγεία των φοιτητών, των εργαζομένων, αλλά και των ιδίων των συμμετεχόντων από άποψη δημόσιας υγιεινής».

Το κάλεσμα των διοργανωτών
Στο κάλεσμά τους, οι διοργανωτές του εγχειρήματος αναφέρουν: «Κάμπινγκ χωρίς σύνορα. Για τους διακρατικούς αγώνες ενάντια στην πολιτεία, την πατριαρχεία και το κεφάλαιο. Τα σύνορα καθορίζουν το έδαφος κυριαρχίας των εθνών κρατών, σχηματίζουν ένα κοινωνικό μηχανισμό για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου, είναι εφαλτήριο για πολέμους, δημιουργούν χάσματα στην ανθρωπότητα, σε έθνη και φυλές, προωθούν τον εθνικισμό, το ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, κάνουν τους ανθρώποις να νοσταλγούν για τα χαμένα και ένδοξα που δεν ήταν ποτέ δικά τους, εντείνουν τη φυλετική βία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση, καθορίζουν βίαια ένα ομοιογενές εθνικά αφήγημα, κατασκευάζουν εχθρούς για να ενώσουν το λαό απέναντι στους εξωτερικούς εχθρούς, θολώνοντας τις ταξικές αντιθέσεις, δημιουργούν παράνομη μετανάστευση κα νομιμοποιούν τους θανάτους στα σύνορα. Ο αγώνας των μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορα είναι ένας αγώνας για τη ζωή. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Η αλληλεγγύη μας πρέπει να γκρεμίσει τα σύνορα και τους φράχτες, να καταστρέψει το κοινό πεπρωμένο της δυστυχίας και να κατασκευάσει μια κοινή πραγματικότητα αγώνων για την ελευθερία!».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όπως μεταφέρθηκαν στην πρυτανική ηγεσία, αναμένονται στο ΑΠΘ από 1.000 έως 2.000 άτομα.

protothema.gr

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες