"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στο παλικάρι μας!"

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

''ΠΟΛΕΜΟΣ'' ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΕ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛEΓΧΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ''ΚΟΚΚΙΝΩΝ'' ΔΑΝΕΙΩΝ

1.jpg
ΕΠΑΘΛΟ ΤΑ ''ΚΟΚΚΙΝΑ'' ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΥΓΕΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  
ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Όπως δείχνουν και τα δημοσιεύματα των Κυριακάτικων εφημερίδων έχει ξεκινήσει και μαίνεται ''πόλεμος'' ανάμεσα στο εγχώριο διαπλεκόμενο λόμπυ τραπεζιτών,επιχειρηματιών και πολιτικών από τη μια και των ξένων funds, με τη βοήθεια της τρόικας, του ΔΝΤ και του SSM από την άλλη.  
Έπαθλο του πολέμου είναι ο έλεγχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, των Διοικήσεων των Τραπεζών και κατ' επέκταση των ''κόκκινων'' δανείων, μέσω των οποίων θα μπορέσουν να ελεγχθούν άμεσα και έμμεσα σειρά νευραλγικών επιχειρήσεων και κλάδων της οικονομίας.  
Πρόσφατα, η μνημονιακή Επιτροπή Αξιολόγησης ζήτησε την παραίτηση των βασικών μελών του Δ.Σ του ΤΧΣ ως ανίκανων να επιτελέσουν το έργο τους, το οποίο Δ.Σ, ως γνωστόν, είχε προβεί στο μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, μέσω της οποίας οι τράπεζες εχαρίσθησαν, ουσιαστικά στα ξένα funds.  
Πρόθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης είναι να ορισθούν ξένοι στη Διοίκηση του ΤΧΣ, μιας και θεωρεί ότι το ΤΧΣ πρέπει να απαλλαγεί από τις σκανδαλώδεις διασυνδέσεις του με τραπεζίτεςπολιτικούςκαι επιχειρηματίες.
Την ίδια ώρα, το ομώνυμο fund του γενικού κερδοσκόπου Polson αντιδρά, μάλλον αποτελεσματικά, στο διορισμό διοίκησης στην Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Σάλα και των γνωστών παλαιών μετόχων στις Τράπεζες.  
Τα επιχειρήματα των πιστωτών και των ξένων Funds, αν και δεν ταυτίζονται απολύτως και δεν έχουν πάντα τις ίδιες επιδιώξεις, συγκλίνουν μαζί με τις στοχεύσεις τους επί του παρόντος.  
Ισχυρίζονται ότι θέλουν να απαλλάξουν το τραπεζικό σύστημα από τη γάγγραινα της νοσηρής εγχώριας διαπλοκής, χωρίς, όμως, να ομολογούν τους προφανείς στόχους τους, που είναι ο πλήρης και πρωτοφανής ξένος έλεγχος τραπεζώνιδιωτικής οικονομίας και ιδιωτικών περιουσιών.  
Από την άλλη, η εγχώρια διαπλοκή αμύνεται με νύχια και δόντια των αδίστακτων προνομίων της και καταγγέλλει την επέλαση της ξένης κερδοσκοπίας, η οποία επέλαση είναι υπαρκτό γεγονός αλλά όχι άλλοθι για το εγχώριο τραπεζικό φαγοπότι.  
Αυτήν την ώρα, μπροστά σε μια κατάσταση συγκρούσεων, με αβέβαιη εξέλιξη, αναδεικνύεται ακόμα πιο αναγκαία, ως μόνη διέξοδος, η εθνικοποίησηκοινωνικοποίηση των τραπεζών και η ευρεία 'σεισάχθεια'' στα ιδιωτικά χρέη, ως μέρος ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διεξόδου και ανασυγκρότησης που έχει ως προϋπόθεση το εθνικό νόμισμα και τη σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ.  
Ζούμε, μόλις, την αρχή ενός πολέμου που καθιστά ακόμα πιο αναγκαία μια μεγάλη δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή στη χώρα.
iskra.gr

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες