"Η γενοκτονία των ποντίων. Αφιερωμένο στη μνήμη των Ποντίων που χάθηκαν..."

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

OI ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Την αγορά ρωσικών α/α συστημάτων για να προστατέψει Άγκυρα-Κων/πολη αποφάσισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν

erdigan_232x
Την αγορά και εγκατάσταση ξεχωριστών αντιαεροπορικών συστημάτων σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη αποφάσισε το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Τα συστήματα αυτά πιθανότατα θα είναι ρωσικά για να μην υπάρξει ΝΑΤΟϊκή διασύνδεση και έλεγχος.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες οι τουρκικές αρχές ερευνούν τους προσωπικούς λογαριασμούς των Τούρκων στρατιωτικών που βρίσκονται στις Βρυξέλλες στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ.
Ο λόγος σύμφωνα με την Τουρκία είναι ότι παρατηρήθηκαν μεγάλες αναλήψεις μετρητών μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Όπως μετέδωσε το Sputnik το πρώι η ρωσική Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (GRU) φαίνεται πως υπέκλεψε άκρως «ευαίσθητες» συνομιλίες ανάμεσα σε στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που καταδείκνυαν ότι το στράτευμα ετοιμαζόταν για πραξικόπημα… Η προειδοποίηση περιελάμβανε ακόμα και την επιχείρηση φυσικής εξόντωσης του Τούρκου προέδρου.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι οι υποκλοπές έγιναν από τη βάση υποκλοπών που έχουν στήσει οι Ρώσοι στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία, κοντά στη Λατάκια, όπου σταθμεύουν και οι αεροπορικές δυνάμεις που έχει αναπτύξει η Ρωσία.
Η σύγκρουση Τουρκίας-ΝΑΤΟ δεν σταματάει εδώ.
Ο Ερντογάν έχει κυριευτεί από αντιαμερικανικό μένος ειδικά μετά τις πληροφορίες ότι οι δυνάμεις που συμμετείχαν στο πραξικόπημα ανήκαν στις δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ!

Πιο συγκεκριμένα η 2η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και η 66η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία.

Και οι δύο Ταξιαρχίες ανήκουν στην 52η Τεθωρακισμένη Μεραρχία που ανήκει στη δύναμη Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον ενημερώθηκε ότι οι Τούρκοι πραξικοπηματίες είχαν ζητήσει άσυλο στην ΝΑΤΟϊκή βάση του Ιντσιρλίκ ενώ ο Διοικητής της είχε συναντηθεί πολλές φορές πριν το πραξικόπημα με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Α.Κάρτερ.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους αντικρούουν τις τουρκικές κατηγορίες και αρχίζουν να μιλούν για “περίεργο πραξικόπημα”.

Στην συνομιλία Μ.Ομπάμα και Ρ.Τ.Ερντογάν και το κλίμα ήταν πολύ κακό…

Τέλος η Τουρκία αποφάσισε να αποσύρει τους αξιωματικούς της ΜΙΤ και ότι στρατιώτες είχε στείλει στο Χαλέπι ενώ απέσυρε και τις δυνάμεις της από το Ιράκ.

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες