"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗ VOLKSWAGEN! Οι Γερμανοί αρνούνται να πληρώσουν στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ – Δείτε γιατί

http://www.financialbox.gr/wp-content/uploads/2016/01/volkswagen-600x279.jpg
Οι δικηγόροι της Volkswagen ήταν στα αμερικανικά δικαστήρια οριστικοποιώντας έναν ιστορικό διακανονισμό ύψους 15 δισ. δολαρίων προκειμένου να διευθετήσουν το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την ίδια ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Matthias Müller μετέβαινε στις Βρυξέλλες στην προσπάθεια να περιορίσει πιθανή «έκρηξη» απαιτήσεων από την Κομισιόν για αντίστοιχα γενναιόδωρη αποζημίωση προς σχεδόν εννέα εκατομμύρια Ευρωπαίους καταναλωτές.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την Ευρωπαία επίτροπο Βιομηχανίας και Εσωτερικής Αγοράς, Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, ο CEO κατέστησε σαφές ότι η Volkswagen δεν έχει καμία πρόθεση να προσφέρει ισάξια αποζημίωση στους Ευρωπαίους που αγόρασαν αλλοιωμένα οχήματα ντίζελ.

Το στέλεχος τόνισε ότι τα αυστηρότερα αμερικανικά πρότυπα για τις εκπομπές κάνουν δυσκολότερη την επισκευή των αυτοκινήτων στις ΗΠΑ συγκριτικά με την Ευρώπη, γεγονός που απαιτεί μεγαλύτερες πληρωμές στις ΗΠΑ, αλλά όχι στην Ευρώπη.

«Το είπα αυτό στην επίτροπο σε προσωπική συζήτηση την Πέμπτη στις Βρυξέλλες», διευκρίνισε ο Müller σε σχόλιά του που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Η Volkswagen είναι στέρεη οικονομικά, αλλά δε χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικός για να καταλάβει ότι οι αποζημιώσεις αυθαίρετης ποσότητας θα ήταν υπερβολικά υψηλές για να τις αντιμετωπίζει η Volkwagen», επεσήμανε στην εφημερίδα ο διευθύνων σύμβουλος.

Όπως σχολιάζει το MarketWatch, τα σχόλια αυτά αποτελούν την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει τραβήξει όρια και ετοιμάζεται να αντιπαλέψει τις απαιτήσεις για αποζημιώσεις, τόσο της Κομισιόν όσο και των δικηγόρων που ετοιμάζουν ομαδικές αγωγές εκ μέρους Ευρωπαίων πελατών και επενδυτών.

Πηγή

Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες