"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στο παλικάρι μας!"

Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

Ένωσε τη φωνή σου και πες όχι στα μικροπλαστικά

Τα μικροπλαστικά είναι μικροσκοπικά κομματάκια πλαστικού που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα. Ένα μπουκαλάκι καθαριστικού προσώπου μπορεί να περιέχει περισσότερα από 330.000 τέτοια πλαστικά μικροσφαιρίδια. 
Τέτοια πλαστικά “μικροσφαιρίδια” βρίσκονται σε αφρόλουτρα, κρεμοσάπουνα, απολεπιστικά προσώπου, ακόμα και οδοντόκρεμες που χρησιμοποιούμε κάθε μέρα.
Είναι περιττά για να υπάρχουν σε προϊόντα κι επιπλέον είναι βλαβερά, αφού είναι υπερβολικά μικρά για να φιλτραριστούν και έτσι καταλήγουν στις θάλασσές μας και στα πλάσματα που κολυμπούν σε αυτές. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση τους και είναι καιρός να γίνει το ίδιο και στην Ευρώπη. 
Επειδή είναι υπερβολικά μικρά για να μπορούν να φιλτραριστούν, από τον νιπτήρα του μπάνιου μας καταλήγουν στη θάλασσα όπου καταναλώνονται κατά λάθος από ψάρια και άλλα θαλάσσια πλάσματα.
Αυτά τα μικροπλαστικά έχουν τις ονομασίες πολυαιθυλένιο και πολυπροπυλένιο στις συσκευασίες των προϊόντων.
Στις ΗΠΑ και τον Καναδά η χρήση αυτών των μικροπλαστικών από εταιρείες απαγορεύτηκε. Τώρα πρέπει να γίνει το ίδιο και στην Ευρώπη.

Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας και πες ΟΧΙ στα μικροπλαστικά: bit.ly/2al8O1HAntigrafakias    
pCloud Premium
"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες