"Κράτα λίγο αγάπη..."

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016

Προκαλούν θρασύτατα ξανά οι Τούρκοι - Κλείνουν την Παναγία Σουμελά

1.jpg
 Σε μια πρόκληση κατά της Ορθοδοξίας και του Ποντιακού Ελληνισμού προχώρησε η Άγκυρα η οποία μετά από πέντε συνεχή έτη κατά τα οποία επιτράπηκε από τις τουρκικές αρχές η λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα,ανακάλεσε την άδεια και δεν θα επιτραπεί ο εορτασμός του Ιερού Δεκαπενταύγουστου του θερινού «Πάσχα» της Ελληνορθοδοξίας.  
 Η επίσημη αιτιολογία με βάση την οποία οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην κίνηση αυτή είναι ότι στο μοναστήρι γίνονται εργασίες αναστήλωσης καθώς παρουσιάστηκαν προβλήματα στατικότητας.  
 Ωστόσο, κύκλοι του Πατριαρχείου καθώς και εκπρόσωποι του...
ποντιακού ελληνισμού θεωρούν ότι η επίκληση προβλημάτων στατικότητας είναι προσχηματική, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί ποτέ ξανά η λειτουργία της Μονής όπως αναφέρει το vimaorthodoxias.gr και ότι η κίνηση αυτή έχει να κάνει με την μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμική Δημοκρατία. 
 Η ιστορική Μονή επαναλειτούργησε τον Ιούνιο του 2010, έπειτα από 88 χρόνια. Το τουρκικό κράτος είχε δώσει άδεια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για να τελεστεί πατριαρχική θεία λειτουργία για την γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με την Τουρκία να προσδοκά τόσο την έξωθεν καλή μαρτυρία για σεβασμό των θρησκευτικών ελευθεριών όσο και σε οικονομικά οφέλη από την αύξηση των τουριστών στην Τραπεζούντα τις ημέρες αυτές.  
 Η άδεια να ανοίγει η Μονή για μία ημέρα το χρόνο ήταν διαρκής καθώς δεν είχε χρονικό περιορισμό. Ωστόσο, στο τέλος Μαΐου οι τουρκικές αρχές ειδοποίησαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι ανακαλείται η άδεια, ενώ δεν διευκρίνισαν εάν η ανάκληση θα ισχύσει μόνον για φέτος.  
 Εάν συνυπλογιστεί ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν άνοιξε φέτος σαν τζαμί κατά το Ραμαζάνι την Αγία Σοφία για να γίνουν αναγνώσεις του Κορανίου τότε υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο ανοχής μόνο του Ισλάμ στην Τουρκία και παραγκώνισης των άλλων θρησκειών.  Σημειώνεται ότι όταν είχε πρωτοανοίξει η Παναγία του Σουμελά το 2010 ο Ρ.Τ.Ερντογάν είχε τρομάξει από το πλήθος των χιλιάδων πιστών που είχαν εισρεύσει διότι δεν προέρχονταν από το εξωτερικό αλλά από το εσωτερικό της χώρας!  Τότε συνειδητοποίησε ότι υπάρχουν εκατομμύρια κρυπτοχριστιανών στην Τουρκία που πιθανότατα κρύβονται στα αλεβιτικά στρώματα της τουρκικής κοινωνίας.  Οι Αλεβίτες είναι πάνω απο 15 εκατομμύρια. Είνα σιιτική αίρεση και έχουν χριστιανικές δοξασίες όπως τον τριαδικό Θεό. Η δε πώληση της Βίβλου το 2008 έφτασε τα 8.000.000 αντίτυπα!

Πηγή

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες