"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2016

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ «ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΔΡΑΚΟΥ» ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ : ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

cin-suriye 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ η κατάσταση στην Συρία περιπλέκεται όλο και περισσότερο με την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στον θύλακα της Cerablus, μια καινούργια υπερδύναμη,
η Κίνα, με όλες τις προδιαγραφές μιας τεράστιας στρατοκρατικής μηχανής, κάνει την εμφάνιση της στον συριακό εμφύλιο στέλνοντας μηνύματα προς πολλές πλευρές, ενώ η Άγκυρα ήδη ανησυχεί με αυτή την εξέλιξη.

85


Σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, (Cumhurriyet), ο ειδικός εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης για το συριακό, Xie Xiaoyan, περιόδεψε αυτές τις μέρες στις χώρες Ιράκ, Ιορδανία και Κατάρ, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Κίνα ενδιαφέρεται άμεσα για την στήριξη του καθεστώτος Άσαντ και ότι δεν θα επιτρέψει επικίνδυνα παιχνίδια στην πλάτη της, με επίμαχο τις γεωστρατηγικές ισορροπίες και όλα όσα συνδέονται με τον συριακό εμφύλιο πόλεμο. Δεδομένου δε ότι η παρέμβαση αυτή συμπίπτει με την τουρκική εισβολή στην Συρία, αντιλαμβάνεται κανείς την σημασία αυτής της παρέμβασης.
Σημαντικό είναι να σημειωθεί ότι πριν από την μίνι αυτή περιοδεία του εκπροσώπου της κινεζικής κυβέρνησης, ο Xie Xiaoyan βρίσκονταν στην Δαμασκό όπου είχε επαφές με τον πρόεδρο Άσαντ, με τον οποίο συζητήθηκαν δυο κύρια θέματα. Το πρώτο είναι η στρατιωτική στήριξη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος και το δεύτερο, η υγειονομική βοήθεια της Κίνας στα μαχόμενα στρατεύματα του συριακού καθεστώτος.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ήδη κινέζικες δυνάμεις, όπως αναφέρεται, βρίσκονται στην Συρία στο πλευρό του προέδρου Άσαντ δίνοντας το μήνυμα προς όλες τις πλευρές και κυρίως προς ΗΠΑ και Τουρκία, με ην οποία ήδη υπάρχει σκληρή αντιπαράθεση στο πρόβλημα των τουρκόφωνων Ουιγούρων, ότι δεν θα επιτρέψει καμία κίνηση ανατροπής του προέδρου Άσαντ, όπως γράφουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ.

Άλος ένα πονοκέφαλος της Άγκυρας στον «βάλτο» που λέγεται Συρία
και που χώθηκε για τα καλά.


Πηγή

Antigrafakias   

pCloud Premium
"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες