"ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΩ..ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...."

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

ΤΗΝΟΣ - ΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ!!!

ΙΕΡΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΤΡΙΤΗΣ


ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ, ΕΚΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ...

 – Ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας της Τήνου ή Παναγία της Τήνου, είναι ορθόδοξος ναός της Τήνου που λειτουργεί επίσης ως φιλανθρωπικό (ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ...) και κοινωφελές ίδρυμα το οποίο διοικείται από επιτροπή με πρόεδρο τον εκάστοτε Μητροπολίτη Σύρου Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου.
 Η εκκλησία αποτελεί προορισμό αρκετών χριστιανών προσκυνητών.

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ...


 Ο ναός της Παναγίας της Τήνου κτίστηκε σε σημείο http://goo.gl/maps/4Vscx όπου βρέθηκε εικόνα της Παναγίας, κατά τη θρησκευτική παράδοση μετά από σχετικά οράματα της μοναχής Αγίας Πελαγίας. (ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ , ΚΑΙ ΩΩΩ ΜΑ ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ ...)
 Στο σημείο που υπέδειξε η μοναχή Αγία Πελαγία, οι  ανασκαφές του 1822 αποκάλυψαν αρχικά τα ερείπια του Θεάτρου και Ιερού του θεού Διονύσου.
 Εκεί υπήρχε και ένας μικρός βωμός  του Ποσειδώνα και της νύμφης Αμφιτρίτης, πάνω στα λείψανα των οποίων κτίστηκε ο Ναός της Παναγίας της Τήνου.
 Η εικόνα της Παναγίας ανακαλύφθηκε μετά από επαναληπτικές ανασκαφές στις 30 Ιανουαρίου 1823. Στον ισόγειο χώρο του ναού της Eυαγγελιστρίας βρίσκεται η εκκλησία της Eυρέσεως, αφιερωμένη στη Zωοδόχο Πηγή.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ , ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ" ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ.

Σύμφωνα με την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία το νησί ήταν γεμάτο από φίδια και οι κάτοικοι μέσα στην απελπισία τους κάλεσαν τον Ποσειδώνα για να τους απαλλάξει από αυτά.
Ο Ποσειδώνας έστειλε τότε ένα σμήνος πελαργών οι οποίοι έφαγαν τα φίδια. Οι κάτοικοι τότε προς τιμή του Ποσειδώνα έχτισαν τον μεγαλοπρεπή ναό του τον οποίο αργότερα επέκτειναν και έχτισαν και δεύτερο μικρότερο ναό για την σύζυγό του την πανέμορφη νηρηίδα Αμφιτρίτη.
 Η νηρηίδα Αμφιτρίτη, ήταν κόρη του Νηρέα και της Δωρίδας. Μια μέρα που χόρευε στη Νάξο την είδε ο Ποσειδώνας και την άρπαξε. Έτσι, η Αμφιτρίτη έγινε βασίλισσα του Ωκεανού, της θάλασσας που περιβάλλει τον κόσμο.
 Απομεινάρια του μεγαλοπρεπούς Ναού του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης σήμερα βρίσκονται στην περιοχή Κιόνια της Τήνου 2,5 χιλιόμετρα από τη Χώρα http://goo.gl/maps/c6QUZ .
Στα προ Χριστού χρόνια, πριν ακόμα βρεθεί η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η Τήνος είχε ακριβώς την ίδια φήμη που έχει σήμερα.
 Και μάλιστα όχι μόνο σε όλο το Αιγαίο αλλά και από όλα τα μέρη της Μεσογείου έφταναν άνθρωποι για  να επισκεφτούν τον Ναό του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης.
 Ο Ποσειδώνας και η Αμφιτρίτη ήταν οι θεραπευτές θεοί της Τήνου και υπήρχε και Ασκληπιείο εγκοίμησης.
 Ο Ποσειδώνας εκτός από θεός της θάλασσας λατρευόταν και ως μεγάλος γιατρός.
 Ενώ η Αμφιτρίτη, ως προστάτιδα της γυναικείας γονιμότητας και θεραπεύτρια γυναικείων ασθενειών.


Αυτό το κυλινδρικό κτίσμα είναι η Φρυκτωρία
που σώζεται σε ικανοποιητική κατάσταση στο Πόρτο.

 Η λατρεία των δυο θεών συνεχίστηκε μέχρι και την Ρωμαϊκή εποχή. Ο Ποσειδώνας είναι ο προστάτης του νησιού της Τήνου.
 Οι αρχαίοι προσκυνητές που έφταναν από μακρινούς και κοντινούς τόπους, πρώτα έκαναν μία στάση στο θέατρο του Διονύσου.

 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΙΟΝΙΑ (ΚΑΤΟΨΗ)

 Εκεί βρισκόταν εκτός από το θέατρο και ένας μικρός βωμός του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, στο σημείο ακριβώς που υπέδειξε η Αγία Πελαγία και όπου, πάνω στα ερείπια του θεάτρου και του βωμού, ανεγέρθηκε ο Ναός της Παναγίας της Τήνου.
Λίγο παραδίπλα υπήρχε η «Ιερή Κρήνη της Αμφιτρίτης», όπου όποιος έπινε νερό από αυτήν και έπασχε από μία ασθένεια γινόταν καλά.
 Η Πηγή αυτή υπάρχει ακόμα και σήμερα, και μάλιστα θεωρείται η θαυματουργή Πηγή της Παναγίας.
 Όταν χτίστηκε ο υπέρλαμπρος ναός του Ποσειδώνα στη θέση Κιόνια , 2,5 χιλιόμετρα από τη Χώρα της Τήνου, οι προσκυνητές που πήγαιναν στην Δήλο πραγματοποιούσαν απαραίτητη στάση στην Τήνο για να βουτήξουν και να καθαρθούν στα εξαγνιστικά λουτρά του Ναού του Ποσειδώνα, προκειμένου να περάσουν «καθαροί» στο Ιερό Νησί του Απόλλωνα, την Δήλο.
 Ας μην ξεχνάμε ότι η Δήλος στην αρχή ήταν Α-Δηλος, δηλαδή αόρατη. Με την παρέμβαση του Ποσειδώνα τέσσερεις διαμαντένιες στήλες στερέωσαν το περιπλανώμενο νησί (Αστερία) στο Αιγαίο ώστε η Ά-δηλος (αόρατη) να γίνει Δήλος, δηλαδή ορατή, για να μπορέσει η Λητώ να γεννήσει την Άρτεμη και τον Απόλλωνα.
Φρουρός λοιπόν ο Ποσειδώνας στην γέννα των μεγάλων θεών Απόλλωνα και Άρτεμις, φρουρός και ο Ναός του για τους προσκυνητές στο Ιερό Νησί της Θείας Γέννησης, Δήλου.


Πηγή

Antigrafakias   pCloud Premium
"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες