"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στο παλικάρι μας!"

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΒΟΛΗ DEUTSCHE BANK & CREDIT SUISSE ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΤΩΝ 50 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

DEUTSCHE%2BBANK.jpg
ΕΚΤΟΣ STOXX 50
Η Deutsche Bank έχει χάσει το 90% της αξίας της μετοχής της ενώ η Credit Suisse έχει υποστεί απώλειες της τάξης του 50% !!!
Σοβαρό χτύπημα στο κύρος -αλλά και στην ούτως ή άλλως «τραυματισμένη» εικόνα τους- δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζικών ιδρυμάτων αποτελεί η απόφαση της διοίκησης του STOXX, του δείκτη των 50 μεγαλυτέρων «blue chips» της ηπείρου να αποβάλλει από τις 8 Αυγούστου την Deutsche Bank και την Credit Suisse.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι λόγοι για την αποβολή των δύο μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων από τον δείκτη STOXX είναι ότι η Deutsche Bank έχει χάσει το 90% της αξίας της μετοχής της από το ζενίθ που είχε φθάσει το 2007, ενώ η Credit Suisse έχει υποστεί απώλειες της τάξης του 50%.

Σημειώνεται ότι η Deutsche Bank αποτελεί μέρος του STOXX από το 1998. Και οι δύο τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα: τα κέρδη τους είναι χαμηλά, ενώ ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός αντιμετωπίζει και κεφαλαιακή ανεπάρκεια. Μετά τα πρόσφατα stress tests, και τα δύο χρηματοπιστωτικά εντάσσονται στη δεκάδα των τραπεζών που κρίθηκε ότι δεν θα αντέξουν μια νέα κρίση.ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες