"ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στο παλικάρι μας!"

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Έως και 20% ακριβότερο φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης με διπλό «καπέλο»

Δεν μπορεί το οικονομικό επιτελείο να βρει με άλλον τρόπο έσοδα και ως συνήθως χτυπάει… τα εύκολα θύματα. Οι άμεσοι φόροι σε μισθωτούς και συνταξιούχους και οι έμμεσοι σε ευρείας κατανάλωσης είδη καλούνται να σώσουν την παρτίδα για ακόμη μια φορά για τα κρατικά ταμεία και βάζουν φωτιά στην τσέπη όλων των νοικοκυριών, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους.

Κάπως έτσι και με την αύξηση από το 23% στο 28% του ειδικού φόρου κατανάλωσης, αλλά και του ΦΠΑ που μπαίνει σε όλα τα επίπεδα πώλησης από το διυλιστήριο ως τον καταναλωτή από το 23% στο 24% η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου, θα είναι εφέτος κατά 10% πιο ακριβό, αν συγκρίνει κανείς την τιμή με την πρώτη ημέρα διάθεσης του 2015 ή κατά 20% πιο ακριβό αν συγκρίνει κανείς την εφετινή τιμή με εκείνη του περασμένου Απριλίου οπότε και τελείωσε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.
Κάπως έτσι και ενώ πέρυσι στις 15 Οκτωβρίου η τιμή διαμορφώθηκε στα 0,838 ευρώ το λίτρο, φέτος η τιμή αναμένεται λίγο πάνω από τα 0,920 ευρώ. Στα χίλια λίτρα δηλαδή οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 80 ευρώ περισσότερο για το πετρέλαιο που θα βάλουν.
Αυτό καθώς ο φόρος θα φτάσει από τα 230 ευρώ στα χίλια λίτρα στα 280 ευρώ ενώ θα μπει και ένα καπέλο της τάξης των 30 ευρώ λόγο του ΦΠΑ.
Αν μάλιστα υπολογίσει κανείς την αύξηση με βάση την τιμή του Απριλίου, οπότε και είχε μειωθεί σημαντικά θα δει διαφορά σχεδόν διπλάσια καθώς η τιμή ήταν στα 0,764 ευρώ/λίτρο και έτσι πλέον προκύπτει διαφορά με την τιμή που υπολογίζεται για φέτος πάνω από 0,15 λεπτά ή 150 ευρώ για κάθε χίλια λίτρα!

Πηγή

Antigrafakias    


pCloud Premium
"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες