"Ειμαστε Εθνίκια και ερχόμαστε ... "

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αντίποινα Γ.Στουρνάρα στην κυβέρνηση για την έφοδο στην σύζυγό του: «Εκλεισε» την Τράπεζα Αττικής με απόφαση της ΤτΕ!

TrapezaAttikis.jpg
Αντίποινα Γ.Στουρνάρα στην κυβέρνηση για την έφοδο στην σύζυγό του: «Εκλεισε» την Τράπεζα Αττικής με απόφαση της ΤτΕ!

του Πέτρου Αναστασίου

Μία έμμεση, αλλά σαφή απάντηση έδωσε ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας στην κυβέρνηση για το ποιος κάνει κουμάντο στη χώρα σε αυτό το ιδιότυπο power game: "Εκοψε" τους υποψήφιους της κυβέρνησης από το διοικητικό συμβούλιο τους Γ. Σαπουτζόγλου, Π. Ρουμελιώτη, Αν. Πουσκούρη και Κ. Μακέδο και ουσιαστικά έκλεισε την Τράπεζα (!) απαγορεύοντας την παροχή νέων χορηγήσεων με απόφαση της ειδικής Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων!

Ουσιαστικά, δηλαδή, διέκοψε την λειτουργία της τράπεζας, μιας υγιούς τράπεζας, εκτός των τεσσάρων συστημικών, με μία πρωτοφανή απόφαση, ανοικτή σε πολλές ερμηνείες.

Πάντως η διοίκηση της τράπεζας  σφράγισε τα γραφεία με αποτέλεσμα τυπικά να μην επιδοθεί η απόφαση της ΤτΕ ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης.

Σημειώνεται ότι ο Π. Ρουμελιώτης, μπορεί να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο αλλά όχι ως διευθύνων σύμβουλος, αλλά με ιδιότητα μη εκτελεστικού μέλους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προταθεί εκ νέου για τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαπουτζόγλου ήταν στο ΔΣ που είχε αναλάβει την εξυγίανση της Proton Bank την περίοδο μετά την απομάκρυνση του κ. Λαυρεντιάδη.

Τόσο ο νέος Πρόεδρος όσο και ο διευθύνων σύμβουλος υποδείχθηκαν από το ΤΣΜΕΔΕ έχοντας τις κυβερνητικές «ευλογίες» χωρίς να έχουν λάβει την έγκριση καταλληλότητας από την ΤτΕ, όπως είναι υποχρεωτικό.

Συγκεκριμένα συγκλήθηκε το ΔΣ, το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα ψηφίζοντας τον κ. Σαπουτζόγλου για Πρόεδρο και τον κ. Ρουμελιώτη για διευθύνοντα σύμβουλο και εν συνεχεία εστάλησαν στην ΤτΕ τα σχετικά έγγραφα για να δοθεί η έγκριση.

Η όλη κίνηση ερμηνεύεται ως απάντηση του Γ.Στουρνάρα, που φυσικά έχει και την κάλυψη των δανειστών, στην έφοδο των εισαγγελέων στο γραφείο της συζύγου του, η οποία ελέγχεται για τα σκανδαλώδη διαφημιστικά προγράμματα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Την έφοδο των εισαγγελέων ο Γ.Στουρνάρας την χρεώνει στην κυβέρνηση.

Είναι το κλασικό ερώτημα του Κ.Καραμανλή του 1963 για το "Ποιος κυβερνά αυτή την χώρα;".

Πάντως, με τον έλεγχο των τραπεζών και όλου του χρηματοπιστωτικού συστήματος από την αντιπρόσωπο της ΕΚΤ στην Ελλάδα, την Τράπεζα της Ελλάδος, σίγουρα δεν κυβερνά η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση, ανεξάρτητα αν είναι καλή ή κακή κυβέρνηση.

Και αυτομάτως ο Γ.Στουρνάρας, ή ο εκάστοτε διοικητής, αναγορεύεται σε υπερπρωθυπουργό-τοπάρχη..

pronews.gr

Antigrafakias    pCloud Premium
"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες