"Προδότης..."

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Δε φτάσαμε τυχαία ως εδώ - Δείτε πόσο χρόνο θέλουν, για μια άδεια κλαρκ!

beer-truck-500.jpg
Του Σωτήρη Καμενόπουλου

Για να αντιληφθεί κάποιος τους λόγους για τους οποίους έχουμε φθάσει ως χώρα στην πτώχευση, θα παρατεθεί μια σύγκριση μεταξύ της Ελλάδας και άλλων χωρών σε συγκεκριμένο επαγγελματικό τομέα.
Αρκετές επιχειρήσεις στη χώρα μας χρησιμοποιούν για τις φορτοεκφορτώσεις τους ανυψωτικά μηχανήματα (τα λεγόμενα κλαρκς/forklifts).
Για να αποκτήσει κάποιος στην Ελλάδα άδεια χειριστή κλαρκ περνά από έναν εφιάλτη γραφειοκρατίας και, το κυριότερο, ο χρόνος ο οποίος απαιτείται είναι σχεδόν απαγορευτικός: η διαδικασία διαρκεί περίπου 2 χρόνια, καθώς ο υποψήφιος χειριστής πρέπει να βρει μια επιχείρηση στην οποία ήδη να εργάζεται κάποιος ήδη αδειοδοτούμενος χειριστής. Ο υποψήφιος χειριστής θα πρέπει να εργασθεί περίπου δύο χρόνια υπό την επίβλεψη του ήδη αδειοδοτούμενου χειριστή.

Ως εκ τούτου, η όλη διαδικασία είναι ένας εφιάλτης τόσο για τις επιχειρήσεις (οι οποίες δυσκολεύονται να βρουν πιστοποιημένους χειριστές), αλλά και για τους χιλιάδες άνεργους Έλληνες οι οποίοι θα μπορούσαν να βρουν δουλειά πολύ πιο γρήγορα.

Ξέρετε πόσος χρόνος χρειάζεται για την απόκτηση άδειας χειριστή κλαρκ στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία;

Μία με δύο ημέρες εκπαίδευσης...

Ας επαναληφθεί: μία με δύο ημέρες εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση/πιστοποίηση μάλιστα μπορεί να πραγματοποιηθεί και online…

Στην Ελλάδα η διαδικασία απόκτησης άδεια χειριστή κλαρκ είναι 36.400% (τριάντα έξι χιλιάδες τετρακόσια τοις εκατό) πιο αργή από άλλες χώρες...

Χρειαζόταν μια τρόικα για να το αντιληφθούμε και να προωθήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις;

Τέτοιες παλαιοσυντηρητικές πρακτικές στη χώρα μας υπάρχουν/υπήρχαν χιλιάδες και ουδείς Έλληνας πολιτικός ήθελε να τις αγγίξει: οι παλαιοσυντηρητικοί πολιτικοί εξυπηρετούσαν την πελατεία τους. Έτσι δημιουργήθηκε το πελατειακό ελληνικό κράτος.

Μήπως οι μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρόικα έναντι των παλαιοσυντηρητικών ελληνικών πρακτικών θα χρεωθούν ως απαιτήσεις του Μινώταυρου του φιλελευθερισμού;

Ο φιλελευθερισμός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τον μύθο του "Μινώταυρου". Το αντίθετο: ο " Μινώταυρος" συμβολίζει την Κάθαρση έναντι στην Ύβρη, στον Φθόνο, στη Ζήλια, και στην Ασέβεια των Κανόνων και του Δικαίου. Ο "Μινώταυρος" συμβολίζει την Τιμωρία, το Φόβητρο σε όσους δεν σέβονται το τρίπτυχο της Ελευθερίας, της Ισότητας, και του Δικαίου.

* Ο κ. Σωτήρης Ν. Καμενόπουλος είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης


 Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες