"Προδότης..."

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Η Βουλγαρία απαγορεύει μπούρκες, μαντίλες & νικάμπ σε δημόσιους χώρους

bourkaoct


Η Βουλγαρία μιμήθηκε το παράδειγμα του Βελγίου και της Γαλλίας, απαγορεύοντας τη μπούρκα και τη μαντίλα, με τα πρόστιμα να ξεκινούν από τα 100 ευρώ και να ανεβαίνουν έως και τα 767€, για όσες γυναίκες πιαστούν «επανειλημμένως καλυμμένες».

Η βουλγαρική βουλή ενέκρινε τον σχετικό νόμο που απαγορεύει οποιοδήποτε ρούχο καλύπτει «είτε μερικώς είτε εντελώς το πρόσωπο», σε δημόσιο χώρο. Έτσι, αποκλείονται αυτομάτως τόσο οι νικάμπ που καλύπτουν σχεδόν όλο το πρόσωπο εκτός από τα μάτια, όσο και οι μπούρκες που καλύπτουν καθ’ ολοκληρίαν το πρόσωπο αφού, στις περισσότερες περιπτώσεις περιλαμβάνουν ειδικό πλέγμα στο ύψος των ματιών.

Μετά την απόφαση αυτή, αρκετές είναι οι πόλεις που έχουν ήδη προχωρήσει στην εφαρμογή της απαγόρευση, σε μία χώρα που η μουσουλμανική της κοινότητα αποτελεί το 13% του πληθυσμού.

Το «Κίνημα των Δικαιωμάτων και των Ελευθεριών» που αντιπροσωπεύει τη κοινότητα αντιτάχθηκε στη νομοθεσία, υποστηρίζοντας πως τα κόμματα που το υπερψήφισαν, «σπέρνουν τη θρησκευτική μισαλλοδοξία».

Όμως η αρνητική κριτική δεν προήλθε μόνο από το εσωτερικό της χώρας αφού η Διεθνής Αμνηστία επίσης καταδίκασε την απαγόρευση: «Αυτός ο νόμος είναι κομμάτι μιας ανησυχητικής τάσης μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού στη Βουλγαρία», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ στην Ευρώπη, Τζον Ντάλχουσεν.

Εκτός από την Γαλλία και το Βέλγιο, πρόσφατα, και η κάτω βουλή της Ελβετίας ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία το προσχέδιο ενός νόμου για απαγόρευση της νικάμπ και της μπούρκας στη χώρα.

Παρόμοια τάση σφυγμομετρείται και στο Ηνωμένο Βασίλειο που σε πρόσφατη δημοσκόπηση της YouGov, το 57% των ερωτηθέντων τάχθηκαν υπέρ μιας παρόμοιας απαγόρευσης.

πηγη

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες