"Προδότης..."

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Εσένα σε φοβάμαι

synedrio-syriza-i-politiki-geografia-tis
Γιώργος Αλεξάτος

Θυμάμαι που φώναζες κι εσύ μαζί μας. Τότε, πριν γίνει πρωθυπουργός ο αμόρφωτος. Με κάθε αυτοκτονία εξέφραζες κι εσύ δημοσίως την αγανάκτησή σου και κατακεραύνωνες τη μνημονιακή πολιτική.
Ε, λοιπόν, δεν έχεις πάρει χαμπάρι για το τι συμβαίνει στην κοινωνία μας επί ημερών Τσίπρα; Ιδέα δεν έχεις για τις 349 αυτοκτονίες και τις 513 απόπειρες στο εννιάμηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2016;
Τόση σιωπή; Τόση αδιαφορία; Τόση αναισθησία;


Σε φοβάμαι, φίλε!

Σε φαντάζομαι να παραδίδεις την τσάντα σου και ν’ αδειάζεις τις τσέπες σου για να περάσεις από έλεγχο στο Συνέδριο που οργάνωσε ο ανθρωπάκος και σε φοβάμαι.

Όπως σε φοβάμαι, όταν σε σκέφτομαι να κάθεσαι στο ίδιο Συνέδριο κι από πάνω σου να σε καρφώνει με το βλέμμα του ο ασφαλίτης που τον κουβάλησε ο δειλός ανθρωπάκος για να προστατευτεί από σένα.

Σε φοβάμαι όταν αναλογίζομαι πως ο αμόρφωτος σε χαρακτήρισε ηλίθιο και σε εξανάγκασε να ξαναψηφίσεις για να περάσει το δικό του. Κι εσύ έσκυψες το κεφάλι και πειθάρχησες.

Για πολλά σε φοβάμαι.

Μα πιο πολύ με τρομάζει η αναλγησία σου.

Άνθρωποι αυτοκτονούν. Κι εσύ σωπαίνεις. Αν ξέρεις και ιστορία και δεν είσαι τόσο άσχετος όσο το ανθρωπάκι που ακολουθείς, για αναλογίσου τι ακριβώς θυμίζει η συμπεριφορά σου αυτή…

Πηγή: Σχόλιο του Γιώργου Αλεξάτου στο Facebook


 Antigrafakias    

"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες