"Προδότης..."

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: «Παγώνουν» επίσημα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

«Βόμβα» Ντάισελμπλουμ: «Παγώνουν» επίσημα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος
Ομαδικά πυρά δέχεται η Αθήνα με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα (επιδόματα σε χαμηλοσυνταξιούχους και μέτρα για τα νησιά), που οδήγησαν σε προσωρινό πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που είχαν ανακοινωθεί μετά το τελευταίο Eurogroup.
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Β Σόιμπλε στο Βερολίνο και τον Κ. Ρέγκλινγκ του ESM, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι οι ενέργειες αυτές της ελληνικής κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν με τη συμφωνία.
Οι αρχικές ενστάσεις και επιφυλάξεις πήραν πλέον επίσημη μορφή το μεσημέρι της Τετάρτης με την ανακοίνωση ότι παγώνουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Κάτι που αναμένεται να ισχύσει ως τον Ιανουάριο με την ολοκληρωμένη έκθεση των θεσμών.
Σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε:
«Οι θεσμοί κατέληξαν πως οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν συμβαδίζουν με την συμφωνία. Ορισμένα μέλη βλέπουν πως δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Αναμένουμε την ολοκληρωμένη έκθεση των Θεσμών τον Ιανουάριο»
Παράλληλα ο εκπρόσωπος βρίσκει πως κάποιες χώρες μοιράζονται τις απόψεις αυτές και συνεπώς δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων και καταλήγει λέγοντας πως "αναμένουμε μια πλήρη έκθεση από τους θεσμούς ως τον Ιανουάριο".
michel-rejns01.jpg

Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες