"Προδότης..."

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Πως γίνεται να επιτρέπουμε το άδικο και το ανήθικο να αποτελούν δεδομένα και ανέγγιχτα χαρακτηριστικά της καθημερινής ζωής μας μέσα σε μια κοινωνία που διαρκώς διαμορφώνεται ΚΑΙ από τις δικές μας επιλογές???

01111.jpg
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ…?

Πως γίνεται να θεωρούμε φυσιολογικό και αποδεκτό, στον 21ο αιώνα, η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων να καθορίζει απόλυτα κάθε τους βιολογική και συναισθηματική δραστηριότητα, να καθορίζει το αν θα καλύπτουν ή όχι τις πιο βασικές τους ανάγκες, το αν θα ευημερήσουν ή θα εξαθλιωθούν, αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν μέσα στη φτώχεια και τη δυστυχία?

Πως γίνεται να είμαστε ακόμα συμμορφωμένοι με την ιδέα ότι η κοινωνική μας ελευθερία εξαρτάται από την αγοραστική μας δύναμη και τα χρήματα που διαθέτουμε???
Πως γίνεται να επιτρέπουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν γύρω μας υπάρχουν τόσα αγαθά, τόσα προϊόντα, τόσες υπηρεσίες και απλά δεν έχουν όλοι την ίδια πρόσβαση σε όλα αυτά…?
Πως γίνεται να θεωρούμε μια τέτοια κατασκευασμένη «πραγματικότητα» συμβατή με τις εκσυγχρονισμένες επιστημονικές μας γνώσεις και την υψηλή τεχνολογία που έχουμε, που μπορούν πολύ εύκολα να μας παρέχουν όλα όσα πραγματικά χρειαζόμαστε…?
Πως γίνεται οι επιστήμονες και οι ερευνητές του κόσμου μας να μας διαβεβαιώνουν συνέχεια ότι πλέουμε σ έναν ωκεανό ενέργειας, ότι τα σύγχρονα τεχνολογικά «εργαλεία» που διαθέτουμε, και που διαρκώς αναβαθμίζονται, μπορούν να μας οδηγήσουν στην εξάλειψη της φτώχειας, της πείνας και της δυστυχίας και οι φορείς που διαχειρίζονται τις εξουσίες, δηλαδή το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, να βυθίζουν τους λαούς σε όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση, φόβο και στερήσεις???
Πως γίνεται να επιτρέπουμε το άδικο και το ανήθικο να αποτελούν δεδομένα και ανέγγιχτα χαραχτηριστικά της καθημερινής ζωής μας μέσα σε μια κοινωνία που διαρκώς διαμορφώνεται ΚΑΙ από τις δικές μας επιλογές???
Αν εμείς δεν επαναπροσδιορίσουμε ενεργητικά και καθοριστικά σε τι κόσμο θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας ποιος περιμένουμε να το κάνει??
Τ.Π.
Πηγή

Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες