"Προδότης..."

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Συναισθήματα που δε βγαίνουν από το στόμα, βγαίνουν από τα μάτια.

Του Κωνσταντίνου Μάνεση.
Πράγματι, είναι πολλές οι φορές που ένιωσες άσχημα για κάτι. Είναι πολλές οι φορές που ήθελες να μιλήσεις για πράγματα που σε πίκραναν, για πράγματα που θα ήθελες να μην υπάρχουν. Είναι πολλές οι φορές που θα ήθελες να βγάλεις μια κραυγή, μια κραυγή πόνου, μια κραυγή που θα ξόρκιζε όλα τα άσχημα και τα ανυπόφορα.. Άλλες τόσες όμως είναι και οι φορές που έθαψες τα συναισθήματά σου ζωντανά, χωρίς να πεις ούτε λέξη.

Με τον καιρό θα καταλάβεις πως τα συναισθήματα είναι για να τα εκφράζουμε και όχι για να τα κρατάμε μέσα μας. Μπορεί να νομίζουμε πως έχουμε την δύναμη να τα πνίξουμε, αλλά τελικά είναι εκείνα που μας πνίγουν. 
Σιγά-σιγά συσσωρεύονται όλα σαν ένα φορτίο. Σαν έναν μικρό σωρό, που κάθε τόσο προσθέτουμε και από έναν κόκκο ακόμα.
Όταν αυτός ο σωρός φτάσει σε μέγεθος που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, νοιώθουμε συναισθηματικά υπερφορτωμένοι και μας καταβάλει το συναισθηματικό χάος.. Ξεσπάμε σε κλάματα, πολλές φορές ακόμα και για ώρες.. Μετανιώνουμε που δεν είπαμε αυτά που θέλαμε να πούμε και αυτά που νοιώσαμε. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να μιλήσουμε, πως έπρεπε να εκφραστούμε, κι όμως δεν το κάναμε. Το να ονομάζεις άλλωστε αυτά που σε έχουν ενοχλήσει και σε έχουν πειράξει, είναι και ένας τρόπος υπεράσπισης του εαυτού σου.
Να λες αυτά που αισθάνεσαι λοιπόν, να τα λες χωρίς να αλλάζεις τίποτα, χωρίς να ωραιοποιείς, χωρίς να λειαίνεις τις γωνίες τους.  Μην τα αφήνεις να βυθιστούν μέσα σου γιατί θα βυθίσουν την ψυχή σου. 
Βγάλτα από το στόμα σου, αλλιώς θα βγουν μόνα τους από τα μάτια σου…
αναπνοές

Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες