"Προδότης..."

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Άσε τη ζωή να σου παρουσιαστεί όπως θέλει

2017-06-19_110052.png

Όταν επιθυμείς αυτό που επιθυμεί και η ζωή, συμβαίνουν τα παρακάτω:


1. Βρίσκεσαι πάντα στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.


2. Δεν απογοητεύεσαι ποτέ με αυτά που συμβαίνουν.


3. Έχεις πάντα μια σιωπηλή αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητη από τις          περιστάσεις.


4. Δεν μπορούν να σε αγγίξουν ο θυμός και το άγχος.


5. Έχεις επίγνωση και δείχνεις ευαισθησία σ' αυτά που σε περιβάλλουν.


6. Δεν σε καταλαμβάνει ποτέ το αίσθημα ότι έχασες κάτι.


7. Δεν πέφτεις ποτέ θύμα μιας απώλειας.


8. Είσαι πνευματικά ήσυχος.


9. Είσαι ευγνώμων.


Εάν κάποια επιθυμία αποτελεί πηγή άγχους ή λύπης, τότε η επιθυμία αυτή είναι δική σου και όχι της ζωής. Εάν η επιθυμία προκαλεί πόνο, τότε είναι μάταιη. Για να αφήσεις να σε πλημμυρίσει η αληθινή ζωή, βγάλε τον εαυτό σου από την πλημμύρα των επιθυμιών σου, που υπόσχονται μια μελλοντική απόλαυση, αλλά φέρνουν μόνο πόνο στο παρόν.


Το μόνο που έχεις να χάσεις, αν μάθεις να θέλεις αυτό που θέλει και η ζωή, είναι ο φόβος σου πως θα χάσεις τον έλεγχο - έναν έλεγχο που δεν ήταν ποτέ πραγματικός, αλλά αποτελούσε μόνο μια αίσθηση ελέγχου, που αποκτά κανείς όταν ζει με το οδυνηρό αντίθετο της ζωής.


Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο: Κανένας άνθρωπος δεν έχει ανάγκη να ελέγχει τη ζωή, γιατί κανένας άνθρωπος δεν βρίσκεται έξω από αυτή. Αυτός που είσαι, η αληθινή σου φύση, δεν είναι κάτι διαφορετικό από τη ζωή.


Άσε τη ζωή να φέρει τον εαυτό της σε σένα. Καλωσόρισέ τη. Κάθε στιγμή της είναι νέα, πλήρης, ανέγγιχτη και δεν επισκιάζεται από καμία άλλη στιγμή πριν από αυτή. Για να μπεις σ' αυτή την πλήρη σχέση με τη ζωή πρέπει να παραδώσεις τον εαυτό σου στον εαυτό σου. Όταν πραγματοποιείς τον αληθινό σκοπό της ζωής, οδηγείσαι ταυτόχρονα στην αυτοπραγμάτωση. Αποτελούν ένα και το αυτό πράγμα. Θέλησε αυτό που θέλει η ζωή.*Από το βιβλίο "Το μυστικό να μην κολλάς", Guy Finley
Πηγή

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες