"Προδότης..."

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Η αληθινή αγάπη δε θέλει να σε αλλάξει.

Της Μαρίας Σμυρνιωτάκη.
Σε έναν κόσμο δανεικό, άπληστο και άτιμο, είναι σπουδαίο πράγμα –σχεδόν σα θαύμα- όταν συναντάς ανθρώπους που μπορούν να κολλήσουν τα σπασμένα σου κομμάτια, να γιατρέψουν τις πληγές σου και να γαληνεύσουν την ψυχή σου.
Είναι σπάνιο φαινόμενο πια, να μπορείς να αφήνεσαι στην λογική κάποιου άλλου και να του επιτρέπεις να σε καθοδηγεί μέσα από τα δικά του βιώματα.

Σκεφτόμουν σήμερα, όλα εκείνα που έχω κάνει στην ζωή μου, ψάχνοντας να βρω εκείνο για το οποίο μπορώ να υπερηφανευτώ και τελικά, κατέληξα στην φιλία.
Η αληθινή φιλία μπορεί να δημιουργηθεί στις ζωές μας εντελώς ξαφνικά και απροσδόκητα, όπως σχεδόν συμβαίνει και με τον έρωτα. Η διαφορά μεταξύ τους, είναι πως στην φιλία απουσιάζει η σαρκική επιθυμία και παραμένει μόνο η συναισθηματική.
Εκείνη η επιθυμία να αφήνεσαι στα χέρια της φίλης σου, όταν νιώθεις πως έχεις πιάσει πάτο. Να γέρνεις πάνω της, όταν όλα πάνε στραβά. Να διεκδικείς εντελώς ασυναίσθητα στιγμές καθημερινές, που άλλοτε θα κρατήσουν για λίγες ώρες, κι άλλοτε θα καταλήξουν σε ολόκληρα μερόνυχτα.
Η αληθινή φιλία δε συνάδει με τον χρόνο! Δεν προγραμματίζει, ούτε ελέγχει.
Η αληθινή φιλία είναι πάντα εκεί, δίπλα σου σε κάθε στιγμή της ημέρας και προσμένει διακριτικά να σταθεί κοντά σου. Η αληθινή φιλία, δεν απαιτεί, δε ζηλεύει, δε φυλακίζει.
Μέσα από αυτού του είδους τη φιλία, νιώθεις ελεύθερη να διεκδικήσεις τη ζωή που επιθυμείς, γνωρίζοντας – ή καλύτερα, θεωρώντας σχεδόν δεδομένο- πως άνθρωπος αυτός που αποκαλείς Φίλο, θα είναι πάντα εκεί για να σε στηρίζει σε κάθε σου επιλογή.
Έμαθα από τους ανθρώπους, πως οι γνήσιες σχέσεις, οι αυθεντικές, οι αληθινές, είναι αποτέλεσμα των επιθυμιών και των επιλογών μας.
Εμείς επιλέγουμε τους ανθρώπους που θα μπουν στην ζωή μας. Εμείς επιλέγουμε κι εκείνους που θα μείνουν ή εκείνους που θα φύγουν. Όλα είναι αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών και μόνο.
Έτσι σήμερα, κατέληξα να σκεφτώ εσένα και να συνειδητοποιήσω πως τελικά όσο κι αν σε αντιπαθούσα στην εφηβεία μας, τόσο σε αγαπάω σήμερα.
Σκέφτομαι πως δε θα μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς εσένα. Δε θα μπορούσα να γελάσω μέχρι δακρύων χωρίς εσένα. Δε θα είχα αποκτήσει εμπειρίες και αναμνήσεις χωρίς εσένα, γιατί μαζί σου, γνώρισα τόπους που δε θα γνώριζα με κάποιον άλλον. Γιατί κοντά σου, έμαθα να προστατεύω τον εαυτό μου και τα συναισθήματά μου. Γιατί εξαιτίας σου, η οικογένειά μου μεγάλωσε κι απέκτησε ακόμα μία κόρη, ακόμα μία αδερφή. Γιατί χάριν σ’ εσένα, έχω μάθει να μιλάω, να διεκδικώ, να απαιτώ, να αγαπώ πάνω απ’ όλους, εμένα!
Σήμερα θέλω να καταλήξω σε κάτι βασικό!

Η αληθινή αγάπη, δε θέλει να σε αλλάξει.

Η αληθινή αγάπη, απλώς σε βοηθάει να διορθωθείς και να διορθώσεις.

Η αληθινή αγάπη, δε διαχωρίζεται σε μορφές, όπως φιλική, ερωτική, οικογενειακή κλπ.

Η αληθινή αγάπη είναι μία κι είναι εκείνη η οποία σε αποδέχεται με όλα σου τα ελαττώματα και με όλες σου τις κακές συνήθειες.

Γι’ αυτό αν κάποιος από εσάς έχει δίπλα του έναν άνθρωπο που τον αγαπάει πραγματικά, τότε κοιτάξτε τον καθώς με διαβάζετε και αγκαλιάστε τον με τόση δύναμη, ώστε να νιώσετε πως θα εκραγεί η καρδιά σας.
Σ’ αυτόν τον άνθρωπο, οφείλετε να δείξετε κατανόηση, να κάνετε υποχωρήσεις, να ξεριζώσετε τον ηλίθιο εγωισμό από μέσα σας και να αφεθείτε πλάι του.
Κι αν υπάρχει σιωπή μεταξύ σας, δεν πειράζει.
Η σιωπή πολλές φορές υποδηλώνει μεγάλη οικειότητα.
Ίσως σ’ εκείνη τη στιγμή της απόλυτης σιωπής μεταξύ σας, να ηρεμούν οι σκέψεις σας και να γαληνεύουν οι ψυχές σας.
Πηγή

 Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες