"Προδότης..."

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Η ποιότητα των ανθρώπων δεν ορίζεται από το περιτύλιγμά τους.

Άνθρωποι όμορφοι εξωτερικά που δε σημαίνει πάντοτε  αξιάγαπητα πλάσματα, γλυκές και αθώες υπάρξεις.
Κάποιες φορές  η εξωτερική εμφάνιση περικλείει όλο το πακέτο σε κάποιον άνθρωπο, δηλαδή όμορφη  εμφάνιση και υγιή προσωπικότητα και άλλοτε πάλι όχι.

Η ποιότητα των ανθρώπων δεν ορίζεται από το περιτύλιγμά τους.Αυτό δε φαίνεται εξαρχής. Απαιτεί το χρόνο του για να αντιληφθει κανείς την ασχήμια και την υποκρισία της ψυχής. Η παγωμάρα και τα κενά συναισθήματα του άλλου που κρύβονται πίσω από τα υπέροχα μάτια, τα χείλη ή το πρόσωπο και το καλίγραμμο σώμα του.
Όμως τι σημασία έχει αυτό το γυαλιστερό περιτύλιγμα  του δώρου που μας χαρίζεται εφόσον ορίζεται από ένα κενό και αδιάφορο δώρο; 
Τι να το κάνεις το απλό  χαρτί 
Τι να την κάνεις την εξωτερική ομορφιά σαν κρύβει μέσα της μια άσχημη καρδιά; Απογοήτευση και πίκρα σου αφήνει.
Ο χρόνος αποκαλύπτει το μεγαλειο καρδιάς που ξεπροβάλλει πίσω απο κάθε προσωπείο και σώμα. Η εξωτερική εμφάνιση μαραίνεται με το πέρασμα του χρόνου μα η η ψυχή ξεπροβάλλει λαμπερή και ακριβή παντοτινά. Εξάλλου ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες