" Η Αλήθεια για την Νέα Τάξη Πραγμάτων"

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις, γιατί δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι!

Της Γεωργίας Ανδριώτου.
Μάταια αναζητάς την τελειότητα. Δεν υπάρχει, δε θα τη βρεις πουθενά.
Δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις, γιατί απλά δεν υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι.

Είμαστε γεμάτοι αδυναμίες. Κουβαλάμε στους ώμους μας απωθημένα, φόβους, ανασφάλειες. Κρύβουμε μέσα μας παλιές ανθρώπινες ανάσες, χαμένα όνειρα και ελπίδες που αποδείχτηκαν κάλπικες.
Κανένας δεν είναι τέλειος. Ούτε εγώ, ούτε εσύ. Τέλεια δεν είναι ούτε η αγάπη της ζωής σου. Ούτε η γυναικάρα που θαυμάζεις πίσω από το γυαλί. Ούτε ο παραμυθάς που νανουρίζει τη λογική σου με τα γλυκόλογά του. Ούτε ο παραλής που σου τάζει όνειρα. Μην παρασύρεσαι από αυτό που φαντάζει τέλειο στα μάτια σου, γιατί δεν είναι.
Όλοι εμείς οι ατελείς άνθρωποι παλεύουμε να κρατήσουμε τις σχέσεις μας σε ένα επίπεδο που να μην προσβάλλει την αξιοπρέπεια της αγάπης μας και την περηφάνια της ψυχής μας. Κι αυτή η προσπάθεια που κάνουμε πάλι δεν είναι τέλεια. Πολλές φορές έχει μέσα της λόγια θυμωμένα, εκκωφαντικές σιωπές και βλέμματα που δε βρίσκουν αντίκρισμα. Δεν την εγκαταλείπουμε όμως. Κι αυτό είναι που την κάνει να αξίζει.
Όχι, δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις. Μόνος ανθρώπινες. Σχέσεις που πασχίζουν να βρουν τη θέση τους στο «μαζί», που διεκδικούν το μερτικό τους στη συντροφικότητα.
Γι’ αυτό μην τις αναζητάς μάταια. Και μην αναθεματίζεις τη δική σου σχέση. Κάθισε μόνο να αναλογιστείς με ποιον τρόπο θα στηρίξεις μέσα της το δικό σου λιθαράκι για να γίνει καλύτερη. Γιατί τέλεια δε θα είναι ποτέ.

Πηγή

Antigrafakias    


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες