" Η Αλήθεια για την Νέα Τάξη Πραγμάτων"

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018

Αν κάνεις καλό σε ένα ζώο θα σε αγαπήσει για πάντα. Αν κάνεις καλό σε άνθρωπο;

2018-01-30_155438.png
Η σχέση του ανθρώπου με ένα ζώο είναι μοναδική! Η αγάπη που προσφέρει ο ένας στον άλλο είναι ανιδιοτελής, αστείρευτη, παντοτινή! Όταν υιοθετούμε ένα ζωάκι και του δείχνουμε έστω και λίγη στοργή, εκείνο αυτόματα κλειδώνει στην καρδούλα του την μορφή μας, την μυρωδιά μας και γίνεται ο φύλακας άγγελός μας! Το θεωρεί σαν χρέος του!
Ανταποδίδει με το παραπάνω την αγάπη μας προς αυτό και αν κάποια φορά είμαστε κακόκεφοι και του φερθούμε άδικα, εκείνο θα νιώσει ένοχο και θα περιμένει με αγωνία ένα χάδι μας για να διαπιστώσει με τον τρόπο αυτό ότι το έχουμε συγχωρήσει ενώ δεν έφταιξε.

Η σχέση των ανθρώπων είναι τελείως διαφορετική! Αν κάνεις καλό σε άνθρωπο, η αντίδρασή του δεν θα είναι η αναμενόμενη! Υπάρχουν άνθρωποι που δε μπορούν να εκτιμήσουν την καλή συμπεριφορά! Δεν έχουν μάθει από την οικογένειά τους να εκτιμούν, να ανταποδίδουν, να προσφέρουν. Κάποιοι θεωρούν ότι οι άλλοι τους έχουν φερθεί καλά γιατί το αξίζουν – είναι οι λεγόμενοι ναρκισσιστές.


Άλλοι πάλι σκέφτονται ότι κάτω από την μάσκα της καλοσύνης που εισπράττουν κρύβεται το συμφέρον. Άλλοι πάλι απαντούν σε δείγματα καλοσύνης με αδιαφορία. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που ξέρουν να εκτιμούν και το καλό που δέχονται δεν το ξεχνούν ποτέ και ανταποδίδουν με αγάπη, καλοσύνη, στήριξη.


Για να μην απογοητευόμαστε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος θα αντιδράσει στο καλό που γίνεται υπέρ του με βάση τον τρόπο που έχει μεγαλώσει και κυρίως βλέποντας τους γονείς του πως αντιδρούσαν σε ανάλογες περιστάσεις.


Γι’ αυτό να είστε προετοιμασμένοι πως αν κάνετε καλό σε ένα ζωάκι θα σας αγαπήσει για πάντα! Αν κάνετε καλό σε άνθρωπο; Σας εύχομαι Καλή τύχη!Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά 


 Antigrafakias   


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες