" Η Αλήθεια για την Νέα Τάξη Πραγμάτων"

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Ότι σε ορίζει σε ζορίζει.

pencil.png
Όταν σε ορίζουν τα πράγματα και οι καταστάσεις τότε ζορίζεσαι.
Ζορίζεσαι όταν σε ορίζουν τα πράγματα και οι καταστάσεις.
Σκοπός δεν είναι να σε ορίζουν τα πράγματα, οι καταστάσεις, αλλά εσύ να ορίζεις αυτά.
Όταν μία λέξη, μία έννοια σε ορίζει, τότε σε ζορίζει. Μία λέξη με ορίζει δηλαδή : όμορφος -άσχημος, πλούσιος- φτωχός.
Εσύ ορίζεις και εσύ επιλέγεις το ζόρι. Ορίζω όταν θέτω στον εαυτό μου πρότυπα-όρια μέσα από τα στερεότυπα.
Στόχος είναι να φτάσουμε να μην ορίζουμε τίποτε για να μην ζοριζόμαστε από τίποτε.
Είμαι αυτό που είμαι. Είσαι αυτό που είσαι. Η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το πραγματικό είμαι. Όταν μία κατάσταση τη δω μέσα από την πραγματική της διάσταση, τότε απλώς είναι. Το ζόρι θα το ενεργοποιήσω μόλις ορίσω την κατάσταση σε εύκολη ή δύσκολη.
Είναι μία κατάσταση έτσι απλά. Θα περάσει και αυτή η κατάσταση όταν είμαι εναρμονισμένος με την αλήθεια, την αγάπη και την Πίστη. 

ekriksi-xrwmatwn-ston-ourano-01.jpg


Τίποτε δεν μένει για πάντα, αυτό το ξέρουμε. Άρα όλα έρχονται για να φεύγουν.
Ανακάλυψε λοιπόν τι σε ορίζει και γιατί για να σταματήσει να σε ζορίζει. Όλα ξεκινούν από τη θέση που τους δίνουμε εμείς. Το όριο το θέτουμε εμείς και μπορεί να είναι πλασματικό, μπορεί να είναι μόνο ένας φόβος, μπορεί να είναι μόνο γέννημα της φαντασίας.
Το σήμερα σου όπως το βίωσες, πέρασε, έφυγε όπως και το χθες και το προχθές και πριν μερικούς μήνες ίσως να σε ζόριζε μέσα από σκέψεις που έκανες. Άρα δεν υπάρχει τίποτε που να σε ζορίζει, ακόμη και μέσα από τα όρια που θέτεις με το μυαλό σου. Όρια που συνθέτουν τη διάθεσή σου τελικά και όχι τη μέρα σου. Η διάθεση μας χαλάει μέσα από αυτό το «ορίζω» που σκηνοθετεί το μυαλό. Οπότε στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε αυτόν τον εφιάλτη του μυαλού μας και να το μάθουμε να το εκπαιδεύσουμε να κάνει όμορφες σκηνοθεσίες. 

stars_space.jpg


Αν τώρα αυτό που με ζορίζει είναι το σώμα μου μέσα από ένα πρόβλημα υγείας, τότε πάλι μπορώ να ακολουθήσω πιστά τις συμβουλές του γιατρού μου και παράλληλα να θέσω σε εφαρμογή ένα μεγάλο «Όπλο» την ουσιαστική προσευχή. Τότε και αυτό το ζόρι θα μετατραπεί σε ευλογία, ηρεμία και θεραπεία. Η ψυχή όταν συνεργαστεί με τον Δημιουργό της δημιουργεί τα θαύματα.
Τέρμα το ορίζω και ζορίζομαι. Αρχίζω το ορίζω που θα με κάνει ευτυχισμένη/ο. Είναι δικαίωμά μου και δεν θα το στερήσω από κανέναν.

Δωροθέα 


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες