" Η Αλήθεια για την Νέα Τάξη Πραγμάτων"

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

Μήπως ο λόγος Επίθεσης στην Συρία ΔΕΝ είναι αυτός που μας Αφήνουν να Νομίζουμε

Μήπως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα αφήνουν να διαρρέουν από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης;
Πολλά έχουμε ακούσει και διαβάσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την κλιμάκωση τωνγεγονότων που συμβαίνουν στην παγκόσμια σκακιέρα. Σίγουρα, κανείς από όλους αυτούς που συμμετέχουν στην κλιμάκωση δεν θα βγει να πει τι κρύβεται πίσω στο παρασκήνιο, ούτε θα ανακοινώσει τα σχέδιά του, μπροστά στις κάμερες.

Ό,τι συμπέρασμα ή πόρισμα κυκλοφορεί, είναι αυτά που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, το καθένα από την δική του οπτική γωνία αλλά πάντα με μία σύμπνοια αναμεταξύ τους. Φυσικά, τα μέσα που διαφωνούν με τα κυρίαρχα μέσα, κατηγορούνται με διάφορους τρόπους.
Αυτό που προσπαθούν είναι να καταργήσουν κάθε σημείο κριτικής σκέψης, ή την σκέψη γενικότερα. Και σε μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων το έχουν καταφέρει. Όμως, πρέπει να αποκτήσουμε την ικανότητα να μπορούμε να διαβάζουμε πέρα από τις γραμμές, πέρα από αυτά που λέγονται ή ακούγονται. Και μετά να κάνουμε κριτική πάνω στα νέα συμπεράσματα. -d-
Με αυτό το σκεπτικό, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τον συλλογισμό που διαβάσαμε από Nicos Kastanias:
Γελοιότητες..
– Τρεις υπερδυνάμεις κτυπούν άδειες και αφύλακτες εγκαταστάσεις του συριακού στρατού, αφού τους έδωσαν αρκετό χρόνο για να τις αδειάσουν..
– Ενημέρωσαν τους Ρώσους ποιους ακριβώς στόχους θα χτυπήσουν, οι οποίοι με την σειρά τους ενημέρωσαν τους Σύρους..
– Μεταξύ άλλων κτύπησαν και κέντρο επιστημονικών ερευνών το οποίο ήταν άδειο και χωρίς εργαστήρια ή μηχανήματα, για το οποίο πίστευαν πως μπορεί να έχει σχέση με την κατασκευή χημικών όπλων..
– οι Σύροι ανακοίνωσαν πως απορρόφησαν την επίθεση, αφού σύμφωνα με το ρωσικό επιτελείο, από τους 100 πυραύλους που εκτόξευσαν οι Αμερικανοί, κατέρριψαν τους 71. Οι 8 πύραυλοι που εκτόξευσαν οι Άγγλοι δεν φάνηκαν που πήγαν ή που έπεσαν. Όσο για τους Γάλλους, δεν τους αντελήφθη κανείς να λαμβάνουν μέρος με οποιονδήποτε τρόπο στην επίθεση..
– Η πρόκληση αυτή σκόπευε να αναγκάσει τους Ρώσους να ενεργοποιήσουν τα ηλεκτρονικά υπερόπλα τους στη Συρία, όπως την ηλεκτρονική φυσαλίδα που καλύπτει έκταση με διάμετρο 500 χλμ κάνοντας αόρατη και απρόσβλητη την περιοχή, με την ελπίδα να μπορέσουν να υποκλέψουν οτιδήποτε αφορά την λειτουργία της. Δεν τα κατάφεραν όμως..
– Το Πεντάγωνο αφού ανακοίνωσε πως η επίθεση αφορούσε μόνο «one time shot» to send strong message to Assad, σημαίνει πως οι τρεις υπερδυνάμεις μετά το κατόρθωμα τους τα μαζεύουν και πάνε περήφανοι στα σπίτια τους, αφού πήρε το μάθημα του ο εγκληματίας Άσσαντ..

Antigrafakias     


"Διάβαζε όχι για να αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα δημοσιεύουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στη κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες